Sobota,
20. 12. 2014,
18.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andrej Fištravec Aleš Primc Milan Brglez Miro Cerar Borut Pahor Janez Janša Janez Janša

Sobota, 20. 12. 2014, 18.40

8 let

Novo upanje za Slovenijo: Fištravec in Primc združila vstajnike in vztrajnike!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mariborski župan je z udeležbo na protestu proti mariborskemu županu prebudil slovenski vstajniški duh. Andrej Fištravec je navdušil tudi prvega vztrajnika Aleša Primca. Slovenija je spet prebujena.

"Če v predlogu proračuna ne bi bilo denarja za socialo in javna dela, bi se takega protesta udeležil tudi sam." Tako je dejal vstajniški mariborski župan ob umiku varčevalnih proračunskih predlogov. A kljub temu so se znova prebudili mariborski vstajniki.

Bum na Facebooku Kljub umiku rezanja v mariborski proračun za socialo Andrej Fištravec ni ostal le pri besedah. Včeraj je šel na protest v vstajniškem Mariboru, od koder so se vstaje pred dvema letoma kot požar razširile po vsej Sloveniji.

Res je sicer, da ga protestniki niso sprejeli ravno toplo, a po naših informacijah ima župan vse več privržencev, ki občudujejo njegov pogum, da se je odpravil na ulico in se soočil s protestniki.

Medtem ko so dopoldne deževale predvsem čestitke po SMS-sporočilih, močno pa se je povečalo tudi število Fištravčevih prijateljev na Facebooku, so zgodaj popoldne začele klicati tudi velike ribe.

Klic neomajnega moža Najbolj presenetljiv je bil klic neomajnega moža, ikone množičnih protestov, vztrajnika Aleša Primca, ki je dosegel izpustitev predsednika SDS Janeza Janše iz zapora. Res mislite, da je šlo pri Janševi izpustitvi za ustavnopravne argumente? Ustavni sodniki so bili preprosto očarani nad 175-dnevnim vztrajanjem vztrajnikov na čelu s Primcem.

Modri ustavni možje so začutili pozitivno energijo in težko določljiv čut za pravičnost Janševih podpornikov iz Odbora 2014. Upamo samo, da bodo na podoben način razsojali tudi takrat, ko bodo dokončno odločali o zadevi Patria.

Intuicija demokratične revolucije Kakorkoli, Fištravca je pravzaprav poklicala intuicija Aleša Primca. Čeprav je mož s klobukom ukrivljen v levo, to prvega slovenskega vztrajnika ni preveč motilo. Čutil je, da je Fištravec pravi ljudski župan, ki diha z narodom. Začutil je, da je čas za zgodovinsko spravo.

"Andrej, mogoče se ti bo zdelo čudno, a zdaj je pravi čas. Ljudje imajo vsega dovolj. Morda je res, da so po vseh razočaranjih v zadnjih letih, še posebej po tistih vaših vstajah, malodušni. A potrebujejo le pravo spodbudo in pristne voditelje, kot sva ti in jaz. Midva lahko vodiva pravo demokratično revolucijo s prenovo sodstva in očiščenjem politike."

Fištravec sprva ni bil prepričan, ali Primc misli resno. Poleg tega so ga pri prvem vztrajniku motila njegova konservativna stališča. A po drugi strani je v desno ukrivljenega protestnika občudoval, tudi zato, ker je iskreno verjel v končni uspeh protestov.

Devet sekund tišine pred združitvijo Minilo je že devet sekund tišine, Primc je bil v nestrpnem pričakovanju Fištravčevega odgovora, nato pa je prvi klobuk Maribora skoraj presenečeno poslušal svoje besede.

"Aleš, prav imaš. Čas je za združitev vstajnikov in vztrajnikov. Jaz bom poskrbel za Maribor, ti delaj v Ljubljani, nato bova naredila turnejo po Sloveniji, da razširiva duh vstajništva in vztrajništva. Zdaj morava le še napisati politični program prebujene Slovenije."

Primc je bil navdušen nad Fištravčevim odgovorom, dodal je le, da program ni tako pomemben. Bistveno je, da se nova slovenska revolucija razširi med ljudi, ki bodo prej ali slej ugotovili, kako naprej v preobrazbo slovenskega naroda.

Vstajnik in vztrajnik napišeta pismo Vstajnik in vztrajnik sta nato napisala pismo, v katerem sta vse politične akterje pozvala, naj premislijo, kako lahko prispevajo k preobrazbi Slovenije. Če ne bodo sodelovali, jih bo doletel ljudski srd, sta zapisala. Potem sta za vsak primer organizirala protest, na katerega je prišlo več tisoč ljudi. Vstajnikov in vztrajnikov seveda. Bilo je veliko policistov, tudi specialcev, a vse se je končalo mirno. Čeprav nista pričakovala hitrega odziva na pismo, sta na svoje presenečenje dobila ekspresne odgovore skoraj vseh "ta glavnih". Po naših informacijah so bili sicer odzivi predvsem posledica strahu, da bi jih združitev vstajnikov in vztrajnikov odnesla na smetišče zgodovine.

Brglezov Milan kupi daljnoglede Objavljamo le nekaj bistvenih povzetkov treh najpomembnejših funkcionarjev. Predsednik državnega zbora Milan Brglez je zapisal, da so v parlamentu pripravljeni ljudstvu omogočiti boljši nadzor nad poslanci z balkona državnega zbora.

Tja bodo namestili udobnejše sedeže, državljani bodo dobili najbolj kakovostne daljnoglede, s katerimi bodo imeli popoln nadzor nad tem, kaj poslanci v dvorani delajo, kaj berejo, komu pošiljajo elektronska sporočila. Celo ozvočeni bodo, tako da se bo slišalo tudi klepetanje v poslanskih klopeh.

Cerarjev Miro odveže mošnjo Predsednik vlade Miro Cerar je obljubil izdatno financiranje vstajniških in vztrajniških civilnodružbenih organizacij. Denarja bo dovolj za izhajanje dveh dnevnih časopisov, za potovanja v tujino, sicer izključno za izobraževanja vodilnih vstajnikov in vztrajnikov, ter za nakup nujnih nepremičnih.

Pahorjev Borut bo naredil vse Predsednik republike Borut Pahor pa se je zavezal, da bo naredil vse, kar mu bo ljudstvo naročilo. Združeni vstajniki in vztrajniki bodo namreč enkrat mesečno organizirali ljudske skupščine, na katerih bodo zbirali predloge za boljše delovanje države.

Predsednik Pahor je ponudil nadgradnjo projekta Skupaj – spodbujamo drug drugega. Ljudske skupščine bodo torej lahko predlagale določeno aktivnost in predsednik bo že čakal v nizkem štartu. Si kar predstavljamo, kako bi lahko recimo predsednik stal v vrsti pred okencem upravne enote namesto kakšnega starostnika.

Andrej in Aleš sta gledala vsak v svoj tablični računalnik, prebirala odgovore vidnih politikov in kar nista mogla verjeti svojim očem. Kako preprosto je! Le kako se tega nista domislila prej! Združitev vstajnikov in vztrajnikov je presegla vsa pričakovanja. Končno se je začelo premikati. Slovenija je spet prebujena!