Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 1. 2015,
13.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

zaposlitev pripravništvo mladi

Petek, 30. 1. 2015, 13.14

8 let

Nova priložnost za mlade brezposelne: 820 zaposlitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Če ste stari do 29 let, imate vsaj prvo bolonjsko stopnjo izobrazbe in ste prijavljeni na zavodu za zaposlovanje kot brezposelna oseba, boste lahko kmalu dobili možnost plačanega pripravništva.

Ministrstvo za delo je skupaj z zavodom za zaposlovanje pripravilo program Iz faksa takoj praksa, ki ga sofinancira Evropski socialni sklad, njegov namen pa bo spodbujanje pridobivanja prvih delovnih izkušenj z izpopolnjevanjem za konkretno delovno mesto.

Za eno leto bodo mladi tako dobili možnost plačanega pripravništva.

Ni pomembno, koliko časa ste prijavljeni na zavodu za zaposlovanje V program bodo vključeni mladi do vključno 29. leta starosti s terciarno izobrazbo (od 1. bolonjske stopnje naprej), ki so iskalci prve zaposlitve in prijavljeni v evidenci brezposelnih oseb. Ob tem je državni sekretar ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Dejan Levanič poudaril, da ne bo pomembno, koliko časa je ta oseba prijavljena na zavodu.

Zdaj so na potezi najprej delodajalci iz zasebnega sektorja, ki se lahko do 30. 6. oziroma do porabe razpoložljivih sredstev prijavijo v program.

Po končanem programu večja konkurenčnost na trgu dela Glavni cilj programa je, kot pojasnjujejo na ministrstvu za delo, predvsem zagotovljen prenos znanja z zaposlenih na novo zaposlene mlade brez delovnih izkušenj, hkrati pa bo mladim zagotovljena tudi prva zaposlitev.

Po koncu vključenosti v program bodo imeli mladi načeloma konkretne veščine in delovne izkušnje ter kvalifikacije. Tako bodo zadovoljili potrebe delodajalcev po ustrezno usposobljenih kadrih, hkrati pa bodo konkurenčnejši na trgu dela, so še prepričani na ministrstvu.

A težava niso samo mladi do 29. leta starosti. Problematična skupina so tudi tisti, ki so stari 30 let in več. Levanič je ob tem zagotovil, da ministrstvo išče rešitve tudi za to skupino.

Ne spreglejte