Četrtek,
22. 9. 2016,
10.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

NOSTALGIJA lokal

Četrtek, 22. 9. 2016, 10.50

6 let, 7 mesecev

NOSTALGIJA Vintage Cafe & Shop. Lokal, ki navdušuje.

Oglasno sporočilo

Ljubljana je dobila nov edinstven lokal, ki že postaja zbirališče ljubiteljev nostalgije in vintage kulture ter nad katerim se že navdušujejo številni umetniki, dizajnerji, ustvarjalci, muzealci, starinarji, glasbeniki, rockabyliji, ljubitelji swinga in vsi, ki jih navdihujejo romantična 50. in 60. leta.

NOSTALGIJA Vintage Cafe Bar & Shop se imenuje ta prikupen lokalček v Stari Ljubljani, ki daje občutek, kot da ste v malem muzeju, saj je opremljen v izvirnem stilu 50. in 60. let, najde pa se tudi kakšen kos iz starejšega in poznejšega obdobja.

 | Foto:

V njem lahko občudujete izvirne muzejske nostalgične vintage eksponate, kot so znameniti Juke Box Wurlitzer, ki je predvajal glasbo na stare kovance, stare bencinske črpalke, ki vas popeljejo na vsem dobro znano ameriško cesto Route 66, izvirni hladilnik in zaboji Coca-Cola, stare trgovinske škatle in embalaža znanih domačih in tujih blagovnih znamk, raznovrstni plakati in stare reklame, starinski televizorji, gramofoni in radii, sesalniki, stari otroški vozički, igrače in marsikaj drugega.

 | Foto:

Za razsvetljavo lokala so uporabili avtentične luči in lestence iz tistega obdobja.

Za točilnim pultom sedite na izvirnih frizersko-brivskih stolih iz 50. let, luči, ki svetijo nad njim, pa so narejene iz starih frizerskih "havb". Izredno posebna in atraktivna pa je tudi zofa, ki je predelana iz starega avtomobila ford iz leta 1959, na kateri ob svetlečih zadnjih lučeh in ob spredaj postavljeni mizici, narejeni iz starih gum istega avtomobila, uživate, kot bi se leta 1959 vozili po znameniti cesti Route 66. V lokalu je tudi starinska blagajna, ki je nameščena poleg nove in ponazarja, kako so zaračunavali včasih, ko še ni bilo davčnih blagajn.

 | Foto:

Izvirnih starinskih in predvsem edinstvenih predmetov, ki marsikoga spominjajo na svojo mladost, je zares veliko. Tudi ponudba v lokalu je poleg običajne nostalgično začinjena. Tako vam poleg kave postrežejo legendarno Bazooko, naročite lahko malinovec in limonado ter legendarni mrzli čaj, kot so včasih poimenovali mešanico ruma in Cockte.

Ob posedanju na udobnih vintage foteljih, poslušanju izbrane glasbe, kjer prevladujejo jazz, blues, swing in rock'n'roll, prebiranju starih časopisov in revij iz tistega obdobja, se človek res počuti, kot bi bil v zlatih 50. in 60. letih. Pred lokalom je tudi vrt s prekrasnim razgledom na Ljubljanski grad.

Posebnost lokala je tudi to, da deluje kot vintage trgovina, kjer je vse razen osebja na prodaj. Tu lahko kupite zares edinstvene vintage, dizajnerske in starinske eksponate, ki jih drugje ne morete in z njimi opremite dom, poslovni prostor, garažo ali pa so izvirno in edinstveno darilo.

 | Foto:

Konec tedna lahko uživate tudi v kakovostnih, nekoliko drugačnih koncertih in raznovrstnih dogodkih. Tako bo tudi v petek, 30. septembra, ko bo nastopil  priznani slovenski izvajalec Uroš Perić, ki ga poznamo po izvrstni bluesovski glasbi in  interpretaciji Raya Charlesa. Napovedani so tudi nastopi skupin Vintage Fake Orchestra, Bitch Boys in drugih. Vstop je prost.

Za lokal NOSTALGIJA Vintage Cafe & Shop lahko rečemo, da je zares prava popestritev Ljubljane in edinstven tovrstni vintage lokal v avtentičnem stilu 50. in 60. let, kjer se človek počuti kot v filmu in zares podoživi domač in udoben ambient ter veliko nostalgije z vonjem po naftalinu. Toplo priporočamo.

NOSTALGIJA Vintage Cafe & Shop
Krakovski nasip 4, Ljubljana
odprto od ponedeljka do sobote od 9.00 do 1.00, ob nedeljah pa od 9.00 do 15.00