Torek,
8. 10. 2024,
9.52

Osveženo pred

17 ur, 11 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,22

Natisni članek

Natisni članek

PU Maribor Koroški most Maribor

Torek, 8. 10. 2024, 9.52

17 ur, 11 minut

Neverjetno, kaj si je privoščil voznik audija: zapeljal na pločnik in se izognil zastoju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,22
Koroški most | Na Koroškem mostu v Mariboru so pešci in vozniki zaradi ravnanja voznika audija ostali brez besed. | Foto Bralec lokalec.si

Na Koroškem mostu v Mariboru so pešci in vozniki zaradi ravnanja voznika audija ostali brez besed.

Foto: Bralec lokalec.si

Na družbenem omrežju je zaokrožila fotografija voznika audija, ki je zato, da bi se izognil gneči na Koroškem mostu v Mariboru, zapeljal na pločnik in pot nadaljeval po njem. S svojim dejanjem je ogrožal varnost pešcev in razjezil voznike, ki so obtičali v zastoju. Nihče izmed očividcev voznika ni policiji. 

Vozniki in pešci so bili v ponedeljek na Koroškem mostu v Mariboru priča nenavadnemu dogodku. Voznik audija se je v času prometne konice odločil, da časa ne bo izgubljal s čakanjem v koloni, zato je zapeljal na pločnik in pot nadaljeval po njem.

S svojim neodgovornim ravnanjem je oviral pešce in ogrožal njihovo varnost ter tako pri njih kot pri voznikih, ki so obtičali v zastoju, poskrbel za razburjenje. 

Kljub kršitvi Večer neuradno poroča, da nihče od očividcev voznika ni prijavil policiji. Na Policijski upravi Maribor so za Siol.net potrdili, da o ravnanju voznika niso bili obveščeni, so pa zaznali posnetek o sumu kršitve cestno-prometnih predpisov voznika osebnega avtomobila. Predpisana globa za takšno kršitev je v višini med 120 in 160 evrov. 

Ob tem pozivajo, vse, ki so bili zaradi vožnje voznika osebnega avtomobila po površinah za pešce in kolesarje ogroženi, da pokličejo na številko 113 ali Postajo prometne policije Maribor na št. 02/450 2030.

Koroški most
Novice 31-letnik čez Koroški most v Mariboru 155 kilometrov na uro