SiolNET. Novice Slovenija
0,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Blaž Brodnjak na čelo NLB

0,68

termometer

Blaž Brodnjak
Foto: Matej Leskovšek

Blaž Brodnjak je postal predsednik uprave NLB s polnimi pooblastili. Nadzorni svet je upravo dopolnil z novim članom, Madžarom Laszlom Pellejem, ki bo nasledil Nimo Motazeda. Motazeda je kot član uprave odstopil že septembra 2014, so sporočili iz NLB.

Brodnjak je NLB vodil od februarja letos, ko je odstopil Janko Medja. Poleg Brodnjaka in Pelleja sta v upravi še Nemec Andreas Burkhardt in Avstrijec Archibald Kremser. Vsem članom uprave so nadzorniki danes podelili petletni mandat.

Seja nadzornega sveta NLB je bila sicer predvidena za sredino ali konec tedna, a so se v nadzornem svetu, ki ga vodi Primož Karpe, odločili, da ne bodo več čakali, da Slovenski državni holding popolni nadzorni svet največje državne banke. 

Tudi SDH bo nadzornike imenoval v kratkem

Kot poroča STA, se je pričakovalo, da bo nadzorni svet z imenovanjem novega šefa NLB ter z dopolnitvijo uprave počakal do skupščine banke, na kateri bi SDH kot upravljavec 100-odstotnega državnega deleža v banki po aprilskem odstopu februarja imenovanih Antona Macuha, Antona Ribnikarja in Janka Gedriha, ki je močno odmeval v javnosti, imenoval tri nove nadzornike.

A tudi do te kadrovske odločitve bo po napovedih SDH prišlo v kratkem, saj je pred upravljavcem državnega premoženja in banko velik izziv prodaje prek javne ponudbe delnic (IPO).

Ta se bo predvidoma začela jeseni, še prej pa bodo v banki opravili predstavitve investitorjem. Prva je bila načrtovana že za prihodnji teden, a sta se SDH in ministrstvo za finance v sodelovanju s finančnim svetovalcem pri prodaji Deutsche Bank odločila, da jo zaradi negotovosti na finančnih trgih po odločitvi Britancev za izstop iz EU preložita.

A v SDH ob tem zagotavljajo, da časovnica predvidenih dejavnosti postopka prodaje ostaja nespremenjena, še poroča STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin