Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 12. 2023,
14.49

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Oglasno sporočilo

Natisni članek

zasaditev ozelenitev prostovoljec Lana Novak Loreal Garnier Kras PR članek

Torek, 19. 12. 2023, 14.49

4 mesece, 1 teden

Na Krasu sadilo več kot 1300 prostovoljcev

Oglasno sporočilo

Več kot 1.300 prostovoljcev je 24. in 25. novembra 2023 posadilo sadike toploljubnih listavcev in s tem pomagalo ozeleniti območja Krasa, ki jih je lanski julijski požar najbolj prizadel. K nakupu novih sadik je prispevala tudi blagovna znamka Garnier, ki je v ta namen donirala 10.000 evrov.

Predstavniki blagovne znamke Garnier in drugi prostovoljci sadijo na pogorelem Krasu. | Foto: Katja Dolenc Predstavniki blagovne znamke Garnier in drugi prostovoljci sadijo na pogorelem Krasu. Foto: Katja Dolenc

Akcije obnove so potekale na skrbno izbranih območjih, kjer je prišlo do popolnega uničenja vegetacije in je gozd izpostavljen eroziji ter razraščanju tujerodnih invazivnih vrst rastlin.

Tudi letošnjo jesen so za krampe in delo že prijeli številni zaposleni različnih podjetij in dijaki srednjih šol, v petek 14. novembra pa se je na Cerju zbralo več kot 700 prostovoljcev, med njimi tudi predstavniki blagovne znamke Garnier in Garnier vplivnica Lana Novak.

Vplivnica blagovne znamke Garnier Lana Novak. | Foto: Katja Dolenc Vplivnica blagovne znamke Garnier Lana Novak. Foto: Katja Dolenc

Pod strokovnim vodstvom Zavoda za gozdove Slovenije so prostovoljci pretekli vikend posadili okrog 16.000 sadik avtohtonih listavcev, kot so puhasti hrast, črnika, trokrpi javor in koprivovec, ter 800 kilogramov želoda različnih vrst hrastov. S tem bodo pomagali obnoviti gozd na skupno 16 hektarih najbolj prizadetih območij. Skupno je letos predvideno, da se na Krasu posadi 50.000 sadik in okoli 7 ton želoda; sredstva za nakup so bila zagotovljena iz državnega proračuna in donacij podjetij, med katerimi je tudi blagovna znamka Garnier, ki je posvečena trajnostni znanosti.

Predstavniki blagovne znamke Garnier sadijo na pogorelem Krasu. | Foto: Katja Dolenc Predstavniki blagovne znamke Garnier sadijo na pogorelem Krasu. Foto: Katja Dolenc

Blagovna znamka Garnier, ki je del skupine L'Oreal, si že leta prizadeva za trajnostno lepoto, tako uporabnikov kot planeta. Zelene zaveze blagovne znamke Garnier so začetek poti v trajnostno in zeleno prihodnost. Vsestransko deluje v okviru solidarnostnega pridobivanja surovin, izboljšanja biorazgradljivosti formul, uporabe embalaže iz recikliranih materialov, pa tudi v okviru uporabe električne energije iz obnovljivih virov, ki se uporablja v naših industrijskih obratih.

20231124_104235979_iOS_1200 | Foto: Katja Dolenc Foto: Katja Dolenc

Naročnik oglasnega sporočila je L'OREAL.

Ne spreglejte