Sreda,
29. 1. 2014,
15.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zavod za zaposlovanje razrešitev

Sreda, 29. 1. 2014, 15.53

8 let

Na inšpektoratu podprli direktorico Zavoda za zaposlovanje Srdoč Majerjevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Z Zavoda za zaposlovanje so sporočili, da so v povezavi z morebitno razrešitvijo generalne direktorice Zlatke Srdoč Majer od Inšpektorata za javni sektor prejeli pismo podpore.

Kot navajajo na Zavodu za zaposlovanje, je pismo podpisalo več zaposlenih na inšpektoratu. V. d. glavnega inšpektorja Igor Klinar je pismo naslovil na predsednico vlade Alenko Bratušek ter jo pozval, naj vlada podpre generalno direktorico zavoda pri njenih prizadevanjih za odpravljanje nepravilnosti in nezakonitosti v zavodu in naj ne sprejme predloga za njeno razrešitev, so med drugim zapisali v izjavi za javnost.

Odpravljanje nepravilnosti ni mogoče brez nastanka konfliktov "Menimo, da je Srdoč Majerjeva končno začela odpravljati nepravilnosti in nezakonitosti v zavodu, ki se tam nabirajo že leta in leta. Zdaj, ko so se pojavili prvi rezultati in ko bi generalno direktorico morali podpreti, pa ministrica za delo, družino in socialne zadeve Anja Kopač Mrak predlaga njeno razrešitev. In to z nerazumnim argumentom: kot da je odpravljanje nepravilnosti in nezakonitosti mogoče brez nastanka konfliktov," je po navedbah Zavoda za zaposlovanje v svojem pismu zapisal Klinar.

"Spoštovana predsednica vlade, razrešitev Srdoč Majerjeve bi poslala popolnoma napačen signal javnosti, češ, ne splača se boriti za to, kar tudi sama podpirate – da je gospodarski kriminal in korupcijo treba dokončno izkoreniniti. Zato od vlade pričakujemo, da zavrne omenjeno razrešitev," so podpisani zaposleni Inšpektorata za javni sektor med drugim še zapisali v pismu podpore.

Generalna direktorica Zavoda za zaposlovanje je v preteklih dneh zanikala vse očitke ministrstva za delo, ki je vladi predlagalo njeno razrešitev.

Kot je včeraj na novinarski konferenci poudarila Srdoč Majerjeva, je v ponedeljek od vlade prejela obvestilo o razlogih za razrešitev, na katerega se mora odzvati do četrtka. Na zavodu v dobrem letu, odkar ga vodi, ves čas odkrivajo nepravilnosti in korupcijo, negospodarno in potratno rabo javnih sredstev, škodljive pogodbe, sporno zaposlovanje in sporne postopke javnih naročil, je poudarila v odzivu na očitke ministrstva za delo.