Sobota,
28. 11. 2015,
17.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Bazar SILA Ljubljana

Sobota, 28. 11. 2015, 17.10

8 let

Na bazarju Sila najbolj zaželene rože, vodka in potica (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na letošnjem bazarju Sila je poudarek na hrani, s katero želijo obiskovalcem približati kulturo posameznih držav.

Med izdelki na stojnicah, kjer se predstavlja 33 držav, pa so najbolj zaželene rože na južnoafriški stojnici, vodka na finski in ruski stojnici, zelo oblegana je tudi slovenska stojnica s poticami, pravi Vesna Nisha Dolinar iz Sile.

"Če kdaj, nas mora humanitarnost združevati v teh časih" Letošnji bazar Slovenskega mednarodnega združenja žensk Sila, ki je 22. po vrsti, je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani z nagovorom odprla varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer. "Če kdaj, nas mora humanitarnost združevati v teh časih, ki so največja preizkušnja strpnosti, humanitarnosti in solidarnosti," je ob tem poudarila.

Po besedah predsednice združenja Sila Mojce Lah na letošnjem bazarju s stojnicami sodeluje 33 držav, prvič se predstavljata Kolumbija in Iran. Tokratni bazar je po njenih navedbah podprlo 280 slovenskih in tujih donatorjev, prejemnike donacij pa so izbrali z razpisom, s katerim so začeli marca.

Zbrana sredstva bodo namenili desetim organizacijam in posameznikom. "Naša želja je pomagati ljudem, ki jih je življenje pripeljalo do hude stiske, kot tudi omogočiti osebam s posebnimi potrebami boljšo kakovost življenja," je pojasnila Lahova.

Najbolj zaželeno: rože, vodka, potica Kot je dejala predstavnica združenja za odnose z javnostmi Vesna Nisha Dolinar, so najbolj zaželeni izdelki na bazarju, ki jih obiskovalci najprej razgrabijo, rože na južnoafriški stojnici, vodka na finski in ruski stojnici, zelo oblegana je tudi slovenska stojnica s poticami. Letos je po njenih besedah na stojnicah pripravljene veliko hrane, saj želijo obiskovalcem kulturo držav, ki jih predstavljajo, približati preko kulinarike.

Na bazarju so pripravili tudi tradicionalen srečelov z okoli tisoč dobitki. Letošnja novost pa je bila avkcija obarvana s športnimi izdelki in tečaji. Do zaprtja bazarja so po navedbah Dolinarjeve zbrali okrog 40.000 evrov, sredstva pa morajo položiti še predstavniki devetih držav. Tako bo skupni izkupiček bazarja znan v ponedeljek, je dodala.