Četrtek,
1. 8. 2024,
16.17

Osveženo pred

4 ure, 37 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
primopredaja poslov vodenje policija

Natisni članek

Četrtek, 1. 8. 2024, 16.17

4 ure, 37 minut

Mirko Nunić je novi direktor uprave uniformirane policije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
Peter Skerbiš (levo), Mirko Nunić (desno), GPU | Ob rednem delu je Nunić (na sliki desno) 18 let opravljal tudi naloge v posebni policijski enoti na PU Ljubljana kot policist in kot starešina. Je prejemnik zlatega, srebrnega in bronastega ščita policije. Na fotografiji ob primopredaji s Petrom Skerbišem. | Foto policija.si

Ob rednem delu je Nunić (na sliki desno) 18 let opravljal tudi naloge v posebni policijski enoti na PU Ljubljana kot policist in kot starešina. Je prejemnik zlatega, srebrnega in bronastega ščita policije. Na fotografiji ob primopredaji s Petrom Skerbišem.

Foto: policija.si

Vodenje uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi je danes prevzel dozdajšnji pomočnik direktorja Policijske uprave (PU) Ljubljana Mirko Nunić. Zaradi odsotnosti Ivana Kapuna, ki je funkcijo direktorja uprave opravljal začasno od 1. julija, je Nuniću posle predal vodja sektorja mejne policije Peter Skerbiš, so objavili na spletni strani policije. 

Na današnji primopredaji je bil navzoč tudi namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle.

Nunić, rojen leta 1973, se je med letoma 1988 in 1992 šolal na kadetski šoli za policiste, zatem pa se zaposlil na policijski postaji Ljubljana Vič kot policist in kriminalist. Na fakulteti za varnostne vede je leta 2005 končal študij ob delu in podiplomski študij nadaljeval na Evropski pravni fakulteti, kjer je leta 2013 magistriral.

Na policijski postaji Ljubljana Moste je leta 2006 postal pomočnik komandirja za področje kriminalitete, dve leti kasneje pa je bil premeščen na delovno mesto namestnika komandirja policijske postaje Ljubljana Center. V obdobju med letoma 2010 in 2023 je opravljal naloge komandirja oziroma načelnika policijske postaje, in sicer najprej na policijski postaji Vrhnika in nato Ljubljana Šiška. Za pomočnika direktorja Policijske uprave Ljubljana je bil imenovan marca 2023.

Darijo Levačić
Novice V izrednem nadzoru ravnanja policije ob aprilski grožnji napada v šolah ugotovili sum kaznivega dejanja #video
policija, policijski trak
Novice Zaradi poskusa uboja v Kopru ovadili 48-letnika
Policija
Novice Grozljivka v Novi Gorici: Italijan spolno napadel mlado Slovenko