Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 4. 2016,
8.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Siolov žarek Franci Pliberšek S srcem na kolo MIK

Ponedeljek, 25. 4. 2016, 8.55

6 let, 6 mesecev

MIK-ovi kolesarji srčno na poti (foto in video)

Oglasno sporočilo
MIK S srcem na kolo

MIK-ovi kolesarji vrtijo pedala, da bi omogočili brezplačne počitnice kar 200 otrokom.

S štartom v petek, 22. aprila, izpred MIK-ovega salona v Murski Soboti so "srčni kolesarji" krenili na petdnevno etapo s ciljem v Izoli. Srečno pot so jim zaželeli župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, Srečko Džurov, predsednik mestnega sveta občine, in Andrej Gerenčer, nekdanji župan ter predsednik državnega zbora, veleposlanik in poslanec. Veliko pozitivne energije so jim vlili brejkdenserji plesne šole Zeko na čelu z aktualnim svetovnim prvakom Alešem Ivanušo in otroci 1. razreda III. OŠ Murska Sobota z glasbenim presenečenjem.

Prvi dan etape so močni sončni žarki tako ogreli kolesarje, da je bila pot od Murske Sobote mimo MIK-ovega salona v Mariboru, Slovenske Bistrice, Slovenskih Konjic, Vojnika in vse do Salona v Celju mala malica. Približno sto kolesarjev si je že ob popoldanskih urah seglo v roke ter si čestitalo za varno in uspešno prevoženo 1. etapo, dolgo 110 kilometrov.

Naslednje jutro, v soboto, 23. aprila, so množico dobro razpoloženih kolesarjev na 2. etapo iz Celja v Novo mesto pospremile spodbudne besede podžupanje Mestne občine Celje Darje Turk. Da je dobrodelnost samo ena izmed odlik podjetja MIK, dokazujejo z akcijo S srcem na kolo. Vrtenje pedal z namenom omogočiti brezplačne počitnice kar 200 otrokom je zato bistveno lažje. Kljub slabši vremenski napovedi in dežju v marsikaterem slovenskem kraju so srčni kolesarji kolesarili po suhih cestah Kozjanskega, Bizeljskega in Krškega gričevja ter po prevoženih 125 kilometrih prispeli na cilj v Novo mesto.

Da hladnejše vreme in dežne kaplje niso ovira, če le obstaja dober namen, so kolesarji dokazali tretji dan. Na hladno dolenjsko jutro in ob pozdravu podžupana Mestne občine Novo mesto Boštjana Groblerja so krenili proti Kranju. Topel čaj in malica v MIK-ovem salonu v Ljubljani sta bila dovolj, da so premagali dež in uspešno prispeli na cilj 102 kilometra dolge tretje etape.

Za karavano tistih, ki kolesarijo s srcem, so torej trije dnevi oz. prevoženih natanko 337 kilometrov. Še dva dni in MIK-ova karavana bo na cilju v Izoli.

Danes, 25. aprila, jih lahko spodbujate na poti iz Kranja v Novo Gorico.

Ponosni, da so del MIK-ove kolesarske ekipe:

Sr(e)čno pot in obilo volje še za zadnjih 200 kilometrov!

Galerijo fotografij in aktualne informacije lahko najdete TUKAJ ali na strani MIK Celje na Facebooku.

 

Ne spreglejte