Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 1. 2008,
11.41

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 10. 1. 2008, 11.41

8 let, 1 mesec

Megla ovira promet po državi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Megla po Sloveniji povzroča precej težav, predvsem v cestnem prometu, danes med 4. uro in 8. uro pa je bila prvič od začetka zime zaradi megle zaprta tudi Luka Koper.

Na ljubljanskem letališču ni težav, na mariborskem letališču pa zaradi megle vzleti in pristanki letal trenutno niso mogoči. Kot je za STA povedala predstavnica za stike z javnostmi v Luki Koper Tatjana Jazbec, je zaustavitev ladijskega prometa zahtevala Kapitanija Koper, gre pa za rutinski ukrep, ki stopi v veljavo, ko je vidljivost manjša od 50 metrov. Težave na mariborskem letališču Težave z meglo imajo tudi na mariborskem letališču, saj je trenutna vidljivost med 400 in 500 metrov, letališče pa je opremljeno s sistemom, ki lahko letala ob slabših vremenskih pogojih navigira ob vidljivosti 550 metrov. Trenutno pristanki in vzleti na mariborskem letališču niso mogoči, pričakujejo pa, da se bodo razmere v prihodnjih urah nekoliko izboljšale, je za STA povedal vodja prometa na mariborskem letališču Anton Polutnik. Ob tem je dodal, da prvi pristanek letala pričakujejo šele po 13. uri.

Letališče Jožeta Pučnika zaradi megle nima težav

Največje slovensko letališče, Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, zaradi megle nima težav, saj je opremljeno z napravami za pristajanje letal v najslabših vremenskih pogojih. Težave se včasih pojavijo le na kakšnih čarter poletih z letalskimi prevozniki, ki nimajo licenciranih pilotov in letal za pristajanje v slabih vremenskih pogojih. Gre predvsem za letalske prevoznike, ki ne prihajajo iz Evrope in opravljajo čarter polete, npr. iz Egipta oz. Tunizije, je povedala vodja odnosov z javnostmi na Letališču Jožeta Pučnika Brigita Zorec.

Največ nevšečnosti pa gosta megla povzroča na cestah, zato državni prometno-informacijski center za državne ceste priporoča izjemno previdnost na cestah v osrednji Sloveniji, na Štajerskem, Dolenjskem in Primorskem.

Ne spreglejte