SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Medijski hiši Pro Plus pet milijonov evrov kazni

1

termometer

 | Foto:
Agencija za varstvo konkurence je medijsko hišo, ki jo vodi Pavel Vrabec, kaznovala z visoko globo zaradi zlorabe prevladujočega položaja na oglaševalskem trgu.

Medijski hiši Pro Plus, ki izdaja programa POP TV in Kanal A, je Agencija za varstvo konkurence (AVK), ki jo vodi Andrej Krašek, izrekla okoli 4,9 milijona evrov globe, kar je blizu maksimalne možne kazni, poročajo Finance.

Vložili bodo zahtevo za sodno varstvo Na Pro Plusu so informacijo potrdili, bodo pa zoper odločitev AVK, kjer so navedli, da so pri Pro Plus zlorabili prevladujoči položaj na oglaševalskem trgu, vložili zahtevo za sodno varstvo in druga pravna sredstva.

Ob tem so pri Pro Plus za Finance zatrdili, da odločitev agencije ne bo vplivala na poslovanje.

Globo v višini okoli 20 tisoč evrov naj bi sicer dobil tudi generalni direktor Pro Plusa Pavel Vrabec.

Nadaljevanje nezakonite prakse? Na Pro Plusu so do zdaj že dobili denarno kazen zaradi oviranja preiskave AVK v višini 105 tisoč evrov. Tokrat pa je AVK kaznoval s skoraj maksimalno možno globo, ki po zakonu znaša 10 odstotkov prometa. Pro Plus je imel lani 50,6 milijona evrov prihodkov in (prvič) tudi 3,8 milijona evrov izgube.

Kot še poročajo Finance, naj bi Pro Plus z nezakonito prakso vezave popustov na ekskluzivnost oglaševanja še kar nadaljeval, le da naj bi bili zdaj pri tem bolj previdni in naj ne bi več puščali očitnih pisnih in elektronskih sledi. Prav tako naj bi jih doletele nove prijave oglaševalskih agencij.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin