Sreda,
24. 2. 2016,
18.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kranj Boštjan Trilar

Sreda, 24. 2. 2016, 18.28

8 let

Kranjski mestni svet: Trilar, odstopi. Župan pa kar vztraja.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kranjski mestni svet je županu Boštjanu Trilarju, ki je vinjen povzročil prometno nesrečo, nato pa zavrnil preizkus alkoholiziranosti, priporočil odstop. Župan ga zavrača in bo vztrajal na mestu.

Svetniki so obsodili Trilarjevo ravnanje ob nesreči, ki jo je vinjen povzročil 10. februarja. 18 od 30 prisotnih svetnikov je sprejelo sklep, s katerim so Trilarja pozvali, naj zaradi izgubljenega zaupanja v dobro občine odstopi s funkcije. Trilar je ohranil le podporo svoje stranke Več za Kranj. Osem svetnikov je tako pri glasovanju sklep zavrnilo, štirje pa so bili vzdržani. Mestni svet župana ne more odpoklicati Vendar sklep mestnega sveta za župana ni zavezujoč, saj v slovenskem pravnem redu ni možnosti, da bi mestni svet župana odpoklical. Morebitni odstop je zato njegova suverena odločitev. Trilar upa na sodelovanje svetnikov Trilar je sklenil, da s funkcije ne bo odstopil. Kot je poudaril, ga nihče ni obtožil, da slabo vodi občino ali dela v njeno škodo. "Zato bom občino vodil še naprej. Upam in računam na vaše sodelovanje, zavedam pa se, da se bom moral zelo potruditi, da bom povrnil vaše zaupanje," je po končani seji nagovoril svetnike in v izjavi novinarjem pojasnil, da vidi možnost nadaljnjega sodelovanja z mestnim svetom. Prepričan je, da bo ta podprl njegove dobre predloge in projekte.

Se bo ponovila zgodba iz lanskega leta Podobno je namreč že bilo v lanskem letu, ko je Trilar prav tako deloval brez koalicije, a so bili kljub temu praktično vsi njegovi predlogi sprejeti. Podporo volivcev pa Trilar namerava preveriti šele na naslednjih rednih volitvah.

Župan je sicer povzročitev prometne nesreče priznal, potem ko je informacija o njej zaokrožila v javnosti. Svoje dejanje je obžaloval, se opravičil vpletenim, občanom in policistom, do katerih se je vedel neprimerno, vendar se za odstop ni odločil, pa čeprav so ga k temu pozvale nekatere svetniške skupine. Vse članice mestne koalicije so nato izstopile.

Policisti so, potem ko je Trilar preizkus alkoholiziranosti zavrnil, prisotnost alkohola ugotavljali v strokovnem pregledu in ugotovili, da je bil ta nad dovoljeno mejo.