Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2014,
14.32

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zavarovalnica Triglav skladi

Ponedeljek, 1. 12. 2014, 14.32

4 leta, 10 mesecev

Končno več izbire

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ljudje smo bolj in manj drzni; nekateri imamo raje več svobode in več tveganja, drugi smo bolj previdni in stavimo na zagotovila, tretji spet iščemo srednjo pot med drznostjo in zanesljivostjo.

Prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje bo po novem ponujalo več svobode pri izbiri naložbene politike, saj se boste lahko odločili tudi za sklad, ki vam potencialno omogoča višje donose. Seveda ob prevzemanju večjega naložbenega tveganja. V Zavarovalnici Triglav smo v ta namen oblikovali Skupino kritnih skladov TRIGLAV PDPZ, ki jo sestavljajo kritni sklad TRIGLAV PDPZ – "drzni", kritni sklad TRIGLAV PDPZ – "zmerni" in kritni sklad TRIGLAV PDPZ – "zajamčeni".

Za vsakogar nekaj "Drzni" kritni sklad je namenjen zavarovancem (po novem član) do 45. leta starosti, ima pretežno delniško naložbeno politiko, usmerjeno v delnice prvovrstnih podjetij. V "zmerni" kritni sklad boste vstopali tisti med 45. in 55. letom starosti, označuje pa ga uravnotežena naložbena politika. V obstoječem "zajamčenem" kritnem skladu, namenjenem tistim, ki so stari nad 55 let, pa bomo še naprej zagotavljali donosnost v višini 125 odstotkov minimalne zajamčene donosnosti.

Krog življenja Vstop v izvajanje naložbene politike življenjskega cikla v začetnem obdobju varčevanja omogoča doseganje potencialno višjih donosov iz naslova pretežno delniških naložb, kar za zavarovanca pomeni tudi prevzemanje večjega naložbenega tveganja, s približevanjem konca obdobja varčevanja pa se povečuje delež naložb, ki varujejo že ustvarjene donose. Struktura naložb in naložbeno tveganje sta tako prilagojena starosti zavarovanca, zato tudi ime "življenjski cikel".

Upravljajte svoje naložbe Svoja sredstva boste med kritnimi skladi Skupine kritnih skladov TRIGLAV PDPZ lahko prenašali tudi sami, in sicer enkrat letno brez stroškov, pri čemer vas bodo omejevale starostne meje posameznega kritnega sklada. Z višino vstopnih stroškov, ki znašajo do tri odstotke, in izstopnih, ki znašajo do enega odstotka, smo bili v Triglavu usklajeni že v obstoječi ponudbi, upravljavsko provizijo pa bomo pri večini pokojninskih načrtov še znižali. Omenimo naj še spremembo pri obračunavanju stroškov prenosa sredstev k drugemu upravljavcu - namesto enega odstotka izstopnih stroškov se bodo obračunavali le administrativni stroški v višini 15 evrov.

Več na www.triglav.si

Ne spreglejte