Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 11. 2014,
16.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zdravko Počivalšek

Sreda, 26. 11. 2014, 16.55

8 let

Kdo je Zdravko Počivalšek (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Zdravko Počivalšek je pravi vodja, ki za seboj zna potegniti ljudi. Je izredno delaven in tudi zelo strog," je o kandidatu za novega gospodarskega ministra povedal Počivalškov nekdanji sodelavec.

Predsednik vlade Miro Cerar bo za novega ministra za gospodarstvo predlagal Zdravka Počivalška. Kot je povedal Počivalškov nekdanji sodelavec, ki ne želi biti imenovan, je Počivalšek dobra izbira za gospodarskega ministra. Zdravko Počivalšek je v svoji karieri sodeloval pri sanaciji Kmetijskega kombinata Šmarje pri Jelšah, sodeloval je pri ustanovitvi Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah in bil njen direktor, v letih 1993‒1999 je kot direktor saniral tudi Mlekarno Celeia.

Od leta 1999 v Termah Olimia Leta 1999 je prevzel vodenje zdravilišča Atomske toplice, ki so se pod njegovim vodstvom preoblikovale v blagovno znamko Terme Olimia. Tam je zaposlen še danes.

Počivalšek je predsednik Turistično gostinske zbornice, član upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije, član upravnega odbora Združenja manager in član sveta SPIRIT Slovenija.

Nagrajenec GZS Leta 2010 je prejel nagrado menedžer leta, ki jo podeljuje Združenja Manager, leta 2005 pa nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.

Bil je predsednik nadzornega sveta Kmečke družbe (KD Group), ob ustanovitvi leta 2008 je predsedoval Regionalni destinacijski organizaciji Celjsko.

Na domači kmetiji redi konje, rad igra košarko Aktiven je v Košarkarskem klubu Podčetrtek - Terme Olimia, kjer je kot predstavnik generalnega sponzorja podpredsednik. Sicer se ukvarja z vzrejo konj na domači kmetiji in redno igra košarko s prijatelji, je zapisano v življenjepisu, dostopnem na spletu.

Počivalšek, univerzitetni diplomirani inženir agronomije, se je rodil leta 1957 in stanuje v Podčetrtku. Po lastnih besedah ni član nobene politične stranke.

Ne spreglejte