Sobota,
18. 3. 2023,
10.15

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Borut Pahor družina zbiranje dobrodelna akcija katra

Sobota, 18. 3. 2023, 10.15

1 leto, 1 mesec

Katra Fratar: na polovici kampanje presegli sto tisoč evrov zbranih sredstev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Katra 2. krog | Po koncu akcije, v okviru katere se Fratarjevi ta mesec s katro udeležujejo tudi različnih dogodkov po Koroški, bodo organizirali žrebanje, v katerem bodo sodelovali vsi, ki bodo nakazali dobrodelna sredstva, ne glede na višino sredstev, ki jih bodo nakazali. | Foto Instagram/katrapotuje

Po koncu akcije, v okviru katere se Fratarjevi ta mesec s katro udeležujejo tudi različnih dogodkov po Koroški, bodo organizirali žrebanje, v katerem bodo sodelovali vsi, ki bodo nakazali dobrodelna sredstva, ne glede na višino sredstev, ki jih bodo nakazali.

Foto: Instagram/katrapotuje

Na polovici dobrodelne kampanje Katra – drugi krog, v središču katere je Renault 4 oz. katra nekdanjega predsednika republike Boruta Pahorja, je družina Fratar iz Dravograda pretekli teden presegla sto tisoč evrov zbranih sredstev. Kampanja poteka še do konca marca, novega lastnika katre pa bo izmed vseh donatorjev določil žreb, ki bo 4. aprila.

"Kakšen začetek petkovega jutra, od 1. marca 2023 do 16. marca 2023 smo zbrali 113.651,39 evra," so Fratarjevi v petek zjutraj zapisali na družbenem omrežju Facebook, kjer imajo profil z imenom Katra Fratar.

Družina Fratar je za starodobnika, ki je bil v lasti nekdanjega predsednika Pahorja, v okviru njegove dobrodelne akcije Katra za dober namen na dražbi plačala 60 tisoč evrov. Sredstva je predsednik Pahor namenil Inštitutu zlata pentljica in društvu Junaki 3. nadstropja, katro pa na slovesnosti 18. februarja na Vranskem predal družini Fratar.

Družina pa katre ne bo obdržala, ampak je v začetku marca zagnala novo dobrodelno akcijo, v okviru katere zbira sredstva na posebnem računu dravograjskega območnega združenja Rdečega križa. Zbrana sredstva bodo razdelili med društvo Junaki 3. nadstropja, Inštitut zlata pentljica in Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Podatki za nakazilo sredstev za pomoč otrokom z rakom oz. za naložbe v izboljšanje diagnostičnih naprav slovenjgraške bolnišnice so:
Območno združenje Rdečega križa Dravograd
Trg 4. julija 7
2370 Dravograd
namen plačila: Katrca 2. krog
TRR: SI56 6100 0001 9303 056
koda namena: CHAR
sklic: 3-2023
Trendi Pahorjeva katra spet na dobrodelno pot, novega lastnika bo določil žreb
Novice Pahorjeva katrca ima novega lastnika, a tudi on ni ostal praznih rok