SiolNET. Novice Slovenija
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako varno na kolo #video

0,02

termometer

Kolesarji spadajo med najbolj ranljive udeležence v prometu, zato je pomembno, da poskrbijo za lastno varnost, pravijo na agenciji za varnost prometa. Najprej je treba imeti brezhibno kolo, nato poskrbeti za osebno zaščito z uporabo čelade. 

Program Varno na kolesu je v sedmih letih združil 20 tisoč mladih kolesarjev in kolesark iz 250 osnovnih šol. Letos je prometna znanja spoznavalo 3.300 učencev iz 90 šol. Razglasili pa so tudi zmagovalca: to je Osnovna šola Bršljin iz Novega mesta. Pridni dolenjski učenci in učenke so bili nagrajeni z donacijo tisoč evrov.

"Projekt se povečuje z leta v leto, smo zelo zadovoljni, da smo se odločili pristopiti k temu projektu, nagrajuje pa ga zadovoljstvo otrok, ne nazadnje je tudi za nas dan kolesarstva zadovoljstvo, ker vidimo gručo otrok, ki so dobre volje tudi po tem projektu, v katerem so sodelovali," je povedal Tomaž Grm, predsednik kolesarske zveze Slovenije.

Kolesarji spadajo med najbolj ranljive udeležence v prometu, zato je pomembno, da poskrbijo za lastno varnost, pravijo na agenciji za varnost prometa. Najprej je treba poskrbeti za brezhibno kolo, nato za osebno zaščito z uporabo čelade. 

"Ko pa se odpravimo na kolesarjenje, spoštujmo prometna pravila, ne delajmo napak, kot so vožnja v nasprotni smeri, uporaba mobilnega telefona, vožnja čez rdečo luč. To so ključni dejavniki tveganja, ki prinesejo tudi hujše posledice pri prometnih nesrečah," pa je poudarila Mateja Markl, sekretarka za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin