Četrtek,
28. 2. 2013,
17.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Alenka Bratušek Zoran Janković vlada

Četrtek, 28. 2. 2013, 17.26

8 let

Janković: Alenka Bratušek je izvrstna rešitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Alenka Bratušek je "izvrstna rešitev", je izvolitev vodje Pozitivne Slovenije za mandatarko za sestave nove vlade danes v Bruslju komentiral ljubljanski župan Zoran Janković.

Ob tem je zatrdil, da sam v novi vladi ne bo igral nobene vloge, saj izjemno uživa na županskem položaju, in poudaril, da je Bartuškova "samostojna osebnost".

"To leto je bilo izjemno težko, storjene je bilo veliko škode, kar smo govorili ves čas. Mislim, da je Alenka Bratušek izvrstna rešitev," je dejal Janković, ki se v Bruslju udeležuje srečanja evropskih županov z evropskim komisarjem za regionalno politiko Johannesom Hahnom.

"Odločitev Bratuškove je zelo pogumna" Odločitev Bratuškove je po njegovih besedah "zelo pogumna" in uživa "vso podporo". "Čas, ki je pred predsednico vlade, je izjemno težek," je še ocenil Janković. Še s tremi strankami mora namreč sestaviti kompetentno vlado in nato pokazati, da je bila sprememba potrebna.

"Pooseblja idejo sodelovanja in sobivanja" Sicer pa so sredini govori bivšega predsednika vlade Janeza Janše in bodoče predsednice vlade po Jankovićem mnenju pokazali bistveno razliko med njima, pri čemer Bratuškova pooseblja idejo sodelovanja in sobivanja, medsebojnega razumevanja in spoštovanja različnosti.

"Predvsem gre za program, ki je bil že lani ponujen, se pravi nove infrastrukturne projekte, kajti ko se je začelo to nerazumno varčevanje, smo ves čas trdili, da to nikamor ne vodi, da gre spirala samo navzdol," je še dejal Janković.

Zatrdil je, da ne bo deloval iz ozadja Na vprašanje, ali bo sam igral kakšno vlogo v novi vladi, je ljubljanski župan zatrdil, da ne. "Prvič, moj način razmišljanja in delovanja je, da nikoli nisem iz ozadja. Odgovor je ne," je poudaril in spomnil na svoja prizadevanja pred letom in pol, ki niso bila uspešna.

Njegov program takrat ni bil sprejet, nato je poskusil v parlamentu in se vrnil nazaj na župansko mesto, kjer, kot je dejal, izjemno uživa. "Alenka Bratušek je samostojna osebnost, kompetentna in bo vodila vlado. Drugače se ne da delati," je sklenil Janković.