Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 5. 2013,
14.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

1

Natisni članek

Marko Jaklič črna gradnja

Ponedeljek, 13. 5. 2013, 14.10

8 let

Jakličev bazen ni več črna gradnja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

1

Gradbena inšpekcija je ugotovila, da po Černačevi uredbi Marko Jaklič za bazen ne potrebuje gradbenega dovoljenja. Ob tem pa inšpektorji trdijo, da ne gre za legalizacijo objekta.

Gradbena inšpekcija, ki deluje pri ministrstvu za infrastrukturo in prostor, je ugotovila, da je bazen nekdanjega direktorja Lekarne Ljubljana po uredbi o razvrstitvi objektov glede na zahtevnost gradnje enostaven objekt, za katerega ni potrebno gradbeno dovoljenje. Torej mu ga ne bodo rušili, so poročale Finance.

Inšpekcija je bila sicer do zdaj neuspešna pri zahtevah, naj Jaklič poruši vse, kar je v Selu nad Polhovim Gradcem zgradil na črno (hišo, gospodarsko poslopje, bazen s črpalko, škarpe).

Po uredbi iz marca letos, ki jo je sprejel še prejšnji minister Janševe vlade Zvonko Černač, se namreč bazeni veliki do 60 kubičnih metrov prostornine štejejo med enostavne objekte. Za te pa gradbeno dovoljenje ni potrebno. Jakličev bazen je manjši kot je določeno v uredbi, je ugotovila inšpekcija, zato je v skladu z uredbo "ugodila vlogi in je bil v tem delu izvršilni postopek po uradni dolžnosti ustavljen".

"Ne gre za legalizacijo" Inšpekcija je sicer že pred časom pojasnila, da pri odločitvi "ne gre za legalizacijo objektov, odločeno bo le o tem, ali bazen izpolnjuje pogoje iz uredbe za gradnjo brez gradbenega dovoljenja". Jakliču pa za zdaj tudi črne gradnje (hiša z gospodarskim poslopjem) ne bodo porušili, saj je upravno sodišče razveljavilo sklep inšpekcije o dovolitvi izvršbe.

Jakliču pa ni uspelo z zahtevo, da mu za bazensko črpalko priklopijo elektriko. Gradbena inšpekcija ga je zavrnila, saj je bil odklop elektrike s posestva naložen zaradi nedovoljene gradnje stanovanjskega objekta z gospodarskim poslopjem. Ves proces v zvezi z Jakličevo gradnjo se vlečejo že od leta 2005, na črno zgrajeni objekti pa še kar stojijo.

Ne spreglejte