SiolNET. Novice Slovenija
4,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi suma zlorabe prostitucije hišne preiskave pri Sergeju Racmanu

4,92

termometer

Sergej Racman
Foto: STA

Policija na območju ljubljanske policijske uprave izvaja več preiskav na podlagi sodnih odredb, poroča 24ur. Po naših informacijah preiskave potekajo tudi v prostorih nekdanjega lastnika Koloseja Sergeja Racmana. Povezane naj bi bile z zadevo Marina oziroma zlorabo prostitucije v Savna klubu Marina na Ajševici.

Policija je po poročanju portala potrdila, da gre za odredbe, ki jih je na predlog specializiranega državnega tožilstva izdalo koprsko okrožno sodišče, pred katerim teče kazenski postopek. Zaradi varstva osebnih podatkov niso mogli potrditi, da gre za Racmana.

Potem ko je koprsko okrožno sodišče sredi marca izdalo sklep o uvedbi preiskave zoper 17 fizičnih in eno pravno osebo zaradi zlorabe prostitucije in pranja denarja, je bila konec maja vložena razširitev zahteve za preiskavo zoper eno fizično osebo zaradi kaznivega dejanja zlorabe prostitucije.

Janko Medja, Jaka Vadnjal Posel danes Boj za oblast v hranilnici: Banka Slovenije na pomoč pošilja detektive

Racmanova podjetja naj bi financirala fiktivne posle

Po naših informacijah se je med osumljenimi zaradi zlorabe prostitucije znašel tudi Racman, med drugim naj bi se namreč njegova podjetja financirala na podlagi izplačil za fiktivne posle v Savna klubu Marina na Ajševici. Racman naj bi bil tisti, ki je iz ozadja vlekel vse niti in mimo vednosti nekaterih partnerjev koval visoke dobičke.

Ker naj bi Racman najverjetneje vedel, kaj se v resnici dogaja v klubu, naj bi s tem zavestno podpiral nezakonite posle, hkrati pa naj bi zagotavljal pravno podlago za denarne prilive iz Marine.

V začetku letošnjega aprila, ko je proti drugim osumljencem že potekala sodna preiskava, je Racman šel še dlje in od enega od partnerjev, Jožeta Kojca, ki je že več mesecev v priporu, po nizki ceni odkupil njegovo tretjino kluba Marina.

Sergej Racman ni dosegljiv za komentar. Prav tako ni znano, kdo ga v tem trenutku zastopa.

Sergej Racman Posel danes Sergej Racman nad Kitajce Sergej Racman Posel danes Sergej Racman osumljen manipulacije z delnicami enega od naših največjih holdingov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin