SiolNET. Novice Slovenija
8,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Golob znova leti v politiko

8,14

termometer

Robert Golob
Robert Golob pri doseganju končnega cilja ne izključuje ničesar. Tudi kandidature na prihodnjih parlamentarnih volitvah ne. Foto: STA

Nekdanji predsednik uprave družbe Gen-I Robert Golob je po poročanju časnika Delo dejal, da je njegova odločitev o politični aktivaciji dokončna, ne glede na to, kako bo odločilo sodišče glede vodenja Gen-I. Aktiviral se bo prek gibanja, prek katerega bi rad povezal različne akterje s ciljem spremeniti politično kulturo v Sloveniji.

Obdobje, ko si je lahko privoščil politično pasivnost, je po njegovi oceni namreč končano. Aktiviral se bo prek gibanja, prek katerega bi rad povezal različne akterje in zagotovil, da bo imela civilna družba bistveno večjo vlogo pri nagovarjanju ljudi za volitve, predvsem pa pri spreminjanju politične kulture v državi, poroča Delo.

Robert Golob Novice Golob: Še prosili me boste, da se vrnem #video

"Nisem v kontaktu z nobeno stranko, ne na levi in ne na desni, saj je obstoječa strankokracija eden glavnih problemov Slovenije. Upam, da se bodo civilna gibanja povezala prek skupne platforme, tako je mogoče ustvariti široko gibanje, ki bo imelo za cilj spremembe politične kulture v Sloveniji. Da bomo lahko živeli v normalni državi, ki bo imela normalno politiko," je dejal Golob.

Ničesar ne izključuje

Pri doseganju končnega cilja ne izključuje ničesar. Tudi kandidature na prihodnjih parlamentarnih volitvah ne. "Glavni namen gibanja je sprememba politične kulture, če se bo treba opredeljevati glede političnega sodelovanja po volitvah, pa naj povem, da je sodelovanje mogoče z vsemi, s katerimi delimo enake vrednote," je napovedal.

Peter Jančič Siol Plus Golob, Masleša in sistemska korupcija

Glede pogovora s predsednikom DZ Igorjem Zorčičem, ki po navedbah Dela napoveduje ustanovitev svoje stranke, pa je Golob pojasnil, da se je z njim srečal na Zorčičevo povabilo. "Bil sem v državnem zboru in vabila pač nisem mogel zavrniti," je dejal. Marsikdo ga vidi na mestu mandatarja nove vlade, a si sam tega menda ne želi, še navaja Delo.

Golob je novembra ostal brez soglasja za nov mandat na čelu družbe Gen-I. Mandat na mestu predsednika uprave družbe se mu je iztekel 17. novembra, od takrat družbo do imenovanja nove uprave s strani sodišča vodijo pooblaščenci, Golob pa ostaja zaposlen v Gen-I.

GEN-i Posel danes Gen-I: postopek zoper nas je političen glavina, golob logo eur Novice Golob ni edini iz GEN-I, ki so ga zalivali z denarjem mimo zakona

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin