Četrtek,
10. 10. 2024,
10.14

Osveženo pred

11 ur, 10 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 6,99

Natisni članek

Natisni članek

kraja vozilo gasilci

Četrtek, 10. 10. 2024, 10.14

11 ur, 10 minut

Gasilci PGD Movraž v velikem šoku: Ne moremo verjeti ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 6,99
Ukradena gasilska vozila | Vozili so našli v gozdu, a v zelo slabem stanju.  | Foto Gregor Šav/FB

Vozili so našli v gozdu, a v zelo slabem stanju.

Foto: Gregor Šav/FB

Gasilci PGD Movraž iz občine Koper so v velikem šoku, saj so jim ponoči vdrli v gasilski dom in ukradli tri gasilska vozila. Kasneje so vozila našli v gozdu, a v zelo slabem stanju. Policisti so pridobili informacije o možnem storilcu in ga izsledili. Trenutno je v policijskem postopku. 

"Člani in članice PGD Movraž smo v velikem šoku!!! Ne moremo verjeti. Vlomili so nam v naš gasilski dom in ukradli tri vozila." 

Da vozil ni več v gasilskem domu, je opazil eden od članov društva, ko je šel v službo. "Videl je, da so odprta garažna vrata. Sprva je mislil, da smo ostali gasilci kam odšli, potem pa se je peljal naprej in eno od vozil opazil pod cesto. To je bilo okoli 5.20. Drugi dve vozili sta našli vaščanka, ki je šla na sprehod, in policija, ki je že pregledovala teren," je povedal predsednik gasilskega društva PGD Movraž Mirjan Grdina

Najdena vozila so v zelo slabem stanju. "Škoda je velika. Ocenjujemo jo na okoli 200 tisoč evrov škode. Poškodovana so namreč tudi vrata in okna gasilskega doma," je dodal Grdina. 

Eno vozilo so gasilci našli sami, drugi dve so policisti našli en kilometer od gasilskega doma 

S policijske postaje Koper so nam potrdili, da so ob 5.35 prejeli prijavo, da je nekdo v Movražu iz zaklenjenega gasilskega doma ukradel dva gasilska kombija za prevoz oseb, in sicer dva C-Jumperja. Poleg tega so jim ukradli še Land Rover Defender, v katerem so bili ključi. 

En kombi so gasilci že sami našli v jarku, ob cesti Movraž–Smokvica. Policisti so, kot so navedli, nemudoma pričeli s preiskavo. S pomočjo informacij občanov so opravili kontrolo bližnjih lokacij in približno en kilometer od gasilskega doma našli še drugi dve vozili.

Eno od ukradenih in poškodovanih vozil so gasilci povsem novo prejeli pred dvema letoma.  | Foto: Mestna občina Koper Eno od ukradenih in poškodovanih vozil so gasilci povsem novo prejeli pred dvema letoma. Foto: Mestna občina Koper

Osumljenca so izsledili 

Ugotovili so, da je bilo v garažo vlomljeno, pridobili so tudi informacije o možnem storilcu. Na cesti Smokvica–Gračišče so osumljenca že izsledili in je v policijskem postopku. Gre za tujca, čigar identiteta se še preverja, poteka tudi nadaljnja kriminalistična preiskava, so še navedli na policiji. 

slovenska policija
Novice Opiti voznik huje poškodoval pešca in odpeljal s kraja nesreče
Rovinj
Novice 29-letnica, ki je kradla v kampu pri Rovinju, v rokah policistov