Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 11. 2020,
17.47

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,03

65

Natisni članek

Ministrstvo za zdravje Tina Bregant

Petek, 20. 11. 2020, 17.47

3 leta, 4 mesece

Minister Gantar za razrešitev državne sekretarke Bregantove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,03

65

Tina Bregant | Foto STA

Foto: STA

Sekretarka na ministrstvu za zdravje Tina Bregant je sporočila, da jo je minister za zdravje Tomaž Gantar obvestil, da bo vladi predlagal njeno razrešitev. Gantar jo je o tem obvestil dopoldne. Minister je informacijo potrdil na Twitterju in kot razlog nakazal izgubo zaupanja. Bregantova bo tako že tretja državna sekretarka, ki v času Gantarjevega ministrovanja zapušča ministrstvo. 

Tina Bregant
Novice Državna sekretarka: Namesto nošenja rokavic raje razkužimo roke #video

Minister za zdravje Tomaž Gantar je vladi predlagal razrešitev državne sekretarke Tine Bregant. "Delamo v izrednih razmerah. Zaupanje, sodelovanje in podobni pogledi na reševanje problemov so v času epidemije še toliko bolj pomembni. Zahvaljujem se ji za njeno delo in ji želim srečo na nadaljnji karierni poti," je zapisal minister Gantar. Bregantova ni želela podrobno komentirati Gantarjeve odločitve. Dejala je le, da se je trudila delati dobro in za ljudi ter da razmere na ministrstvu niso lahke, piše STA.

Gantar za to mesto predlagal vidnega člana stranke DeSUS

Gantar naj bi za mesto sekretarja predlagal Uroša Prikla, vidnega člana stranke DeSUS, ki je sicer zaposlen v nabavni službi ljubljanskega kliničnega centra. Omenjalo pa se ga je tudi kot možnega vodjo urada za demografijo. Pred menjavo vlade je bil Prikl državni sekretar v kabinetu takratnega predsednika vlade Marjana Šarca, piše Dnevnik. 

Bregantova pa je tako že tretja državna sekretarka, ki v času Gantarjevega ministrovanja zapušča ministrstvo. Najprej se je za to potezo odločil Andrej Možina, nato je vlada v začetku oktobra razrešila še Jernejo Farkaš Lainšček. Javnost je Bregantovo v zadnjih mesecih spoznala tudi po nastopih na vladnih novinarskih konferencah, kjer je med drugim predstavljala pravilno uporabo zaščitnih mask.

Tina Bregant
Novice Nova državna sekretarka na ministrstvu za zdravje je Tina Bregant
Ne spreglejte