Aleksander Kolednik

Torek,
5. 8. 2014,
10.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Izola bolnišnica

Torek, 5. 8. 2014, 10.06

8 let

Finančnik izolske bolnišnice bo znova dokazoval, da je bil odpuščen nezakonito

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pavletič je dobil odpoved, ker je avgusta 2012 po sestanku z odgovornimi ministru za zdravje in generalnemu direktorju ZZZS poslal podatke o poslovanju izolske bolnišnice, ki niso bili dobri.

Nekdanji vodja finančne in računovodske službe v Splošni bolnišnici Izola Andrej Pavletič bo v začetku septembra na koprskem delovnem sodišču ponovno dokazoval, da ga je direktor bolnišnice Jani Dernič konec avgusta 2012 odpustil nezakonito. Vrhovno sodišče je namreč ugodilo reviziji in zadevo vrnilo v ponovno sojenje, poročajo Primorske novice.

Vrhovno sodišče je sledilo navedbam Pavletiča in njegovega zagovornika Boruta Kariža, ki sta vztrajala, da je koprsko sodišče zmotno uporabilo materialno pravo in bistveno kršilo določbe pravnega postopka. Pavletič je dobil odpoved, kar je avgusta 2012 po sestanku z odgovornimi na elektronski naslov ministra za zdravje in generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije poslal podatke o poslovanju izolske bolnišnice, ki niso bili dobri.

Ob tem je Pavletič zapisal, da bolnišnica nemudoma potrebuje krizni menedžment. Ker naj bi to storil brez vednosti direktorja Derniča, naj bi naklepno kršil pravila in ravnal v škodo bolnišnice, zato so mu izrekli krivdno odpoved delovnega razmerja. Koprsko sodišče je tem razlogom sledilo in se strinjalo, da je Pavletič res kršil pravila. Zato njegovi tožbi ni ugodilo. S tem je soglašalo tudi višje sodišče, navaja časnik.

"Zgolj dejstvo, da tožnik elektronskega sporočila ni poslal pomotoma, ampak ga je poslal namenoma, ne pomeni, da je tudi namenoma ali naklepno kršil svoje delovne obveznosti oziroma navodila delodajalca," pa so zapisali na vrhovnem sodišču. Pavletič vztraja, da je deloval v dobro Splošne bolnišnice Izola (SBI) in da ga je Dernič neupravičeno odpustil. "Komentarje SBI bomo podali ob zaključku postopka. SBI vztraja pri svojih stališčih," so za Primorske novice zapisali v bolnišnici.