Četrtek,
24. 1. 2013,
10.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

vlada koalicija Karl Erjavec Andrej Vizjak

Četrtek, 24. 1. 2013, 10.31

8 let

Erjavec: Janša je živčen; Vizjak: Naj predstavijo te heroje (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Minister Pličanič je že podal odstopno izjavo. Prvak DeSUS Erjavec meni, da je predsednik vlade Janša živčen, Vizjak pa poziva tiste, ki zapuščajo vlado, da vložijo konstruktivno nezaupnico.

Minister za javno upravo in član Državljanske liste Senko Pličanič je že podal odstopno izjavo. Kot pravi Pličanič, je na predsedniku vlade, da se odloči, kako naprej. "Menim, da se mora ta situacija čim prej razrešiti," je dejal Pličanič, na vprašanje, ali bi moral Janez Janša po zaupnico v parlament, pa je odgovoril: "Janez Janša se mora sam odločiti, kaj bo storil."

Erjavec: Takšna retorika predsednika vlade ni primerna Zunanji minister in predsednik DeSUS Karel Erjavec se je danes še enkrat odzval na besede premierja, ki je dejal, da od njega pričakuje tudi smrtno obsodbo, pozneje pa bi mu ponudil sodelovanje. "Menim, da je Janez Janša v tem trenutku živčen. Na začetku se je posmehoval našim napovedim, da bomo zapustili koalicijo, če ne bo odstopil. On tega ni storil, danes bo izvršni odbor stranke odločal, in sicer o sklepu, da na svetu stranke odločijo, da ministri odstopijo iz vlade in da ne sodelujemo več v koaliciji. Očitno je to povzročilo nekaj nervoze. Takšna retorika predsednika vlade ni primerna," je pred sejo vlade povedal Erjavec in dodal, da ne bodo podpirali vseh projektov, temveč le delavnopravno zakonodajo, referendumsko zakonodajo. "Jaz mislim, da ta vlada prav dolgo ne bo morala delovati, ker v parlamentu ne bo imela potrebne večine," je dejal Erjavec in dodal, da bi bilo nujno sprejeti vse za ratifikacijo pristopne pogodbe Hrvaške za vstop v Evropsko unijo.

Erjavec: Predčasnih volitev se ne bojimo "Predčasne volitve so za Slovenijo najslabša možnost, vendar se jih DeSUS ne boji," je poudaril Erjavec. Meni, da je sicer mogoča nova levosredinska koalicija, a je odvisna od Pozitivne Slovenije in Zorana Jankovića, ki mora storiti to, kar Janša ne zmore. Prvak DeSUS sicer dopušča možnost, da bi lahko v zelo kratkem času sprejeli nov zakon o vladi, s čimer bi lahko omogočili predčasne volitve.

Vizjak: Naj predstavijo te heroje Član Slovenske demokratske stranke in minister Andrej Vizjak je bil kratek in jedrnat: "Tisti, ki so zapustili koalicijo, bi morali vložiti konstruktivno nezaupnico in predstaviti ekipo, da vidimo te heroje."