SiolNET. Novice Slovenija
1,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Egiptu bomo donirali 250.000 odmerkov AstraZenece

1,03

termometer

Cepivo AstraZeneca
Na vladi so po današnji seji poudarili tudi, da je v interesu Slovenije, da se cepi čim več ljudi in se s tem zagotovi večja kolektivna zaščita tudi zunaj nacionalnih meja, vključno z destinacijami, ki so za številne slovenske državljane turistično ali poslovno zanimive, med katere gotovo sodi tudi Egipt. Foto: Reuters

Slovenija bo mednarodni pobudi za pravično porazdelitev cepiv proti covidu-19 Covax letos in prihodnje leto skupno namenila 500.000 evrov, je danes sklenila vlada. Vlada je odločila še, da bo Slovenija Egiptu darovala 250.000 odmerkov cepiva proti covidu-19 britansko-švedskega proizvajalca AstraZeneca.

Slovenija bo letos pobudi Covax namenila 350.000 evrov, prihodnje leto pa 150.000 evrov. S tem se je Slovenija pridružila državam donatoricam. Prispevek bo v celoti namenjen za pomoč državam v razvoju in se šteje za uradno razvojno pomoč, je po seji vlade še sporočil urad vlade za komuniciranje.

Hkrati je vlada danes tudi odločila, da bo Slovenija za namen humanitarne pomoči ob pandemiji covida-19 Egiptu brezplačno namenila 250.000 odmerkov cepiva proti covidu-19 proizvajalca AstraZeneca. Donacija cepiva proti covidu-19 proizvajalca AstraZeneca bo izpeljana po podpisu pogodbene dokumentacije, sklenjene med Slovenijo, Egiptom in proizvajalcem cepiva AstraZeneca.

Slaba precepljenost, prosijo za pomoč

Egipt je zaradi slabih epidemioloških razmer glede covida-19 in izjemno nizke stopnje precepljenosti na različne države naslovil več prošenj za pomoč v obliki cepiv, ki ga v državi primanjkuje. Zaradi omejenega testiranja v državi, ki šteje nekaj več kot sto milijonov prebivalcev, so dejanski statistični kazalniki glede stanja epidemije s precejšnjo gotovostjo bistveno višji od številk, ki jih za to državo beleži Svetovna zdravstvena organizacija, so še sporočili po seji vlade.

Harald Schwalb Digisvet "Cepljenim se seva delta ni treba bati" argentina cepljenje Novice Prebolevniki po cepljenju s cepivi mRNK verjetno dosmrtno zaščiteni pred covid-19 Janez Poklukar Novice Poklukar: O obveznem cepljenju ta trenutek ne razmišljamo #video Posvet Janša Novice "Politika naj odloži strankarske boje in enotno pozove državljane k cepljenju" #video Izrael cepljenje Novice Izraelcem znova raste število primerov, vendar je slika epidemije drugačna

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin