SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dušan Keber nosilec evropske liste stranke Solidarnost

2

termometer

Zunajparlamentarna stranka Solidarnost je zbrala potrebne podpise za kandidaturo na evropskih volitvah. Nastopila bo s samostojno listo, katere nosilec bo nekdanji minister Dušan Keber.

Keber meni, da mora njihovo prizadevanje za pravičnejšo in solidarnejšo Slovenijo potekati skozi evropske institucije, zato nastopajo s programom Za pravično Evropo. Na listi stranke Solidarnost bodo še politologinja Marjutka Hafner, sociolog Damjan Mandelc, komunikologinja Nataša Osolnik, sociologinja in geografinja Tjaša Učakar, zgodovinar Jože Pirjevec, ekonomistka Manca Uršič Rosas in zgodovinar Lenart Zajc.

Kot je pojasnil nosilec liste Keber, se bo Solidarnost v Evropskem parlamentu zavzemala za: - unijo držav, ki služi državljanom, - proti bankam in elitam, - evropsko solidarnost v zdravstvenem varstvu, - politiko polne zaposlenosti, - evropsko direktivo o minimalni plači in pokojnini, - več neposredne demokracije in demokratizacije institucij EU, - boj proti vsem ekstremizmom, - globalno solidarnost namesto globalnega tekmovanja, - uravnotežen gospodarski, socialni in okoljski razvoj.

Za morebitna povezovanja z drugimi strankami in listami so odprti, je dejal Keber, a še dodal, da so za morebiten skupni nastop na evropskih volitvah časovni oziroma tehnični zadržki. Po programu jim je, kot pravi Keber, najbližje trojček Združena levica. Programa liste Igorja Šoltesa še ne poznajo, so si pa, sodeč po pogovorih, programsko blizu.

Dokončne odločitve o tem, v katero evropsko skupino se bodo vključili, Solidarnost še ni sprejela, so pa v pogovorih zanesljivo najbliže z evropskimi socialisti in demokrati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin