Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 4. 2022,
10.12

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99

38

Natisni članek

Maribor Saša Arsenovič

Sreda, 20. 4. 2022, 10.12

2 leti

Arsenovič priznal napad na otroka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99

38

Saša Arsenovič | Arsenovič je na novinarski konferenci priznal napad na mladoletnika in se za dejanje opravičil. | Foto Mediaspeed

Arsenovič je na novinarski konferenci priznal napad na mladoletnika in se za dejanje opravičil.

Foto: Mediaspeed

"Kot zgled bi ga moral opozoriti, ne pa se ga dotakniti, za kar se opravičujem," je na novinarski konferenci o dogodku, ki se je zgodil na velikonočno nedeljo, povedal župan občine Maribor Saša Arsenovič. Župan je na novinarski konferenci dejal, da mladoletnega otroka ni ne udaril ne davil, ga je pa prijel za roko. Povedal je, da bi se rad srečal s 13-letnikom in njegovimi starši. Kljub pozivom, da odstopi, in priznanju, da je o tem razmišljal tudi sam, tega ne namerava storiti.

Mariborski župan je po nedeljskem incidentu na novinarski konferenci dejal, da dogodek obžaluje ter se opravičuje staršem in najstnikom. Oče otroka, ki ga je župan napadel, je že napovedal tožbo. Arsenovič je povedal, da nasilje ni bilo potrjeno in da meni, da ne bo obsojen.

Vprašal se je, kam gre družba

"Da nekdo, ki ve, da sem župan, govori take stvari, ki jih niti ne morem ponoviti. Takih otrok si ta družba ne želi in ne zasluži," je še povedal.

Arsenovič včeraj v odzivu ni priznal napada
Arsenovič je že včeraj poslal pisni odziv, v katerem je pojasnil, da se je na igrišču dogajal očitni vandalizem, na kar se je tudi odzval in najstnike opozoril, da se tuja lastnina ne uničuje. Opozoril po njegovem opisu najstniki niso upoštevali. Po tem je bil od najstnikov deležen plazu žaljivk in grobih zmerjanj.

Dogodek se je zgodil v nedeljo

Dogodek se je zgodil na velikonočno nedeljo v okolici teniških igrišč Branik. Oče 13-letnega fanta je zadevo prijavil policiji in vložil predlog za pregon mariborskega župana Saše Arsenoviča zaradi kaznivega dejanja povzročitve lažje telesne poškodbe.

Novice Župan Arsenovič napadel 13-letnika? Oče: Zgrabil ga je za vrat in začel daviti.

 

Ne spreglejte