Četrtek,
12. 9. 2019,
8.12

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

2

Natisni članek

pošta PR članek

Četrtek, 12. 9. 2019, 8.12

4 leta, 7 mesecev

Zakaj najeti podatkovni center?

Oglasno sporočilo

2

Investicija v vzpostavitev lastne IT-infrastrukture za podjetje ni zanemarljiv strošek, še posebej če želimo imeti najsodobnejšo opremo in visoko stopnjo varnosti. Ta ne pomeni le drage strojne in programske opreme, ampak tudi primerno zaščiten prostor.

PosiTa Container DC, mobilni sistemski prostor. Foto: Klemen Razinger | Foto: PosiTa Container DC, mobilni sistemski prostor. Foto: Klemen Razinger

Varnost poslovanja je v sodobni informacijski družbi vse bolj odvisna od delovanja informacijskih sistemov. Ti pa so odvisni od varnosti in razpoložljivosti delovanja strežniških ter komunikacijskih sistemov. Tu se podjetje znajde pred dilemo, ali je bolje zgraditi lasten podatkovni center ali ga najeti pri specializiranem ponudniku.

V primeru gradnje lastne infrastrukture je začetna investicija za podjetje velik strošek, saj mora urediti tako primeren prostor kot tudi nabaviti sistemsko infrastrukturo. Z najemom podatkovnega centra začetna investicija ni potrebna.

Čeprav so letni stroški vzdrževanja lastne infrastrukture podobni kot stroški najema, pa zaradi visoke začetne investicije ni mogoče dosegati prihrankov. Če upoštevate še vse varnostne, skladnostne in vzdrževalne vidike, lahko hitro ugotovite, da v večini primerov lastna investicija ni smiselna.

Alternativa lastnemu podatkovnemu centru je njegov najem in tega ponuja Pošta Slovenije v sklopu svoje storitve PosiTa z več kot 17 leti izkušenj z oddajo sistemskega prostora.

Najem podatkovnega centra je modra odločitev

Podatkovni center PosiTa je namenjen naprednim poslovnim uporabnikom, ki želijo nekatere sistemske zmogljivosti zaradi zagotavljanja višje stopnje varnosti izločiti iz svojega delovnega okolja, in ponuja številne prednosti: najem sistemske omare, dela sistemske omare in sistemskih kapacitet ali najem po meri naročnika, več kot 800 kvadratnih metrov fizičnega prostora in več tisoč U-enot, izvedbo z modularnimi celicami Lampertz in opremo priznanih proizvajalcev, možnost kontejnerskega podatkovnega centra (CDC) …

Premium različica podatkovnih centrov PosiTa Premium DC. Foto: Klemen Razinger | Foto: Premium različica podatkovnih centrov PosiTa Premium DC. Foto: Klemen Razinger

Izberite pravo rešitev za svoje podjetje

Izbirate lahko med različnimi tipi podatkovnih centrov in stopnjami varovanja sistemskih prostorov:

  • PosiTa Standard DC je klasični sistemski prostor s požarno odpornostjo po EI-60,
  • PosiTa Premium DC zagotavlja najvišjo raven varnosti sistemskega prostora s celico Lampertz,
  • PosiTa Container DC pa je mobilni sistemski prostor, ki nastopa kot zaključena celota in je sestavljen po željah naročnika.

Izberete lahko najem celotnega sistemskega prostora, najem oddelka v sistemskem prostoru, najem sistemske omare, najem delov sistemskih omar, najem sistemskih zmogljivosti, najem kontejnerskega podatkovnega centra.

Kateri tip podatkovnega centra je pravi za vas? Pišite nam ali pokličite našega svetovalca Andreja Kranjca (02/449-28-29) in skupaj bomo poiskali pravo rešitev.

Visoka varnost podatkov in fizično varovanje v režimu 24/7

Vaše podatke lahko ogrozi tudi potres, zato je pomembno, da so shranjeni na potresno varnih območjih in da so lahko shranjeni na več lokacijah. Podatkovni centri Pošte Slovenije in njihovi ločeni sistemski prostori na treh ločenih, varnih lokacijah - Ljubljana Vič, Maribor Tezno in Maribor Center - so namensko zasnovani prostori z vso potrebno oskrbno infrastrukturo, kamor lahko namestijo vašo strežniško in drugo informacijsko strojno opremo. VEČ>>>

Skladnost z zakonodajo in zahtevami poslovnih partnerjev

Podatkovni centri PosiTe so zasnovani v skladu s slovensko zakonodajo, visoke performančne značilnosti pa pomenijo tudi, da boste z namestitvijo IKT-opreme v podatkovne centre PosiTe v skladu tudi z zahtevami vaših poslovnih partnerjev. Eden najpomembnejših vidikov zakonske skladnosti določa, da podatki slovenskih podjetij in državljanov ostanejo v Sloveniji. Prav tako z razporeditvijo podatkovnih centrov izpolnjujete zahteve, kot je, na primer, ta, da so podatki oddaljeni vsaj 60 kilometrov od sedeža podjetja.

Certifikat ISO/IEC 27001:2013 Pošta Slovenije | Foto:

Najem prostora, fizičnih in virtualnih strežnikov v varnih podatkovnih centrih ter najem informacijskih storitev v oblaku sta vzpostavljena skladno s sistemom vodenja po standardu ISO/IEC 27001:2013. Certifikat zahteva, da podjetje sistematično preverja varnostna tveganja, grožnje, ranljivosti in vplive. Zasnovani in implementirani morajo biti varnostni in nadzorni ukrepi ter druge oblike ravnanja s tveganji. Podjetje mora ob spremembah zagotoviti redno spremljanje in prilagajanje ukrepov informacijske varnosti.

Nič ni prepuščeno naključju

Vaši partnerji in stranke pričakujejo neprekinjeno dosegljivost ter hitro delovanje storitev, ki jih ponujate, zato smo poskrbeli za vse vidike upravljanja podatkovnih centrov, ki so kritični za njihovo delovanje in vzdrževanje. Vanje smo vgradili najboljše komponente, ki zagotavljajo, da bo sistem optimalno hlajen, imel stabilne in hitre komunikacije ter napajanje brez prekinitev.

"Potrditev dobrega dela in vlaganj v infrastrukturo je tudi skladnost s certifikatom Tier III, ki med drugim zahteva 99,982-odstotno letno razpoložljivost sistema in manj kot 1,6 ure morebitnih motenj na leto."

Kateri tip podatkovnega centra je pravi za vas? Pišite nam ali pokličite našega svetovalca Andreja Kranjca (02/449-28-29) in skupaj bomo poiskali pravo rešitev.

POŠLJITE SPOROČILO


Naročnik oglasne vsebine je Pošta Slovenije.