Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 6. 2016,
10.57

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča zavarovalnica GRAWE

Foto: Thinkstock

Natisni članek

Grawe advertorial življenjsko zavarovanje naložbeno življenjsko zavarovanje pokojnine

Ponedeljek, 20. 6. 2016, 10.57

2 meseca, 2 tedna

Za dolgoročno varčevanje moramo znati dolgoročno razmišljati

Vsebino omogoča zavarovalnica GRAWE

Foto: Thinkstock

veselje narava prijatelji | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Premoženje, ki ga hranimo v nogavici, se nikoli ne bo kar samo od sebe oplemenitilo, zato moramo za svoj denar, ki ga težko prigaramo, čim bolje poskrbeti. Predstavljamo edinstven produkt naložbenega zavarovanja, pri katerem so odkupne vrednosti višje, denar pa se plemeniti hitreje.

Za dolgoročno upravljanje svojega premoženja je pametno izbrati naložbeno življenjsko zavarovanje, pri katerem se zavarujemo za primer smrti, del zavarovanja pa se giblje sorazmerno z gibanjem določenih vrednostnih papirjev oziroma naložbenih portfeljev.

Tako lahko pričakujemo, da bo sčasoma naše premoženje rastlo, naše skrbi za prihodnost pa naj bi se tako vsaj malo zmanjšale. Če s tem naredimo še nekaj za varnost sebe in svoje družine, bomo ravnali zelo odgovorno.

Trifazno zavarovanje, ki je optimalno prilagojeno posameznikovemu življenjskemu stilu

GRAWE TROJNI A + je trifazno življenjsko zavarovanje za investiranje sredstev na finančnih trgih. Zanj se odločimo, če se želimo zavarovati za primer nezgodne smrti, za primer nezgodne smrti v prometni nesreči, za primer ene izmed določenih težkih bolezni, za primer trajne invalidnosti, za primer smrti in za primer nezgodne invalidnosti.

GRAWE TROJNI A + je strankam najbolj prijazen produkt naložbenega zavarovanja, ker gre za razpršitev stroškov zavarovanja na celotno obdobje in ne na prva tri leta, kot je običajno. Tako imajo stranke višje odkupne vrednosti in se njihov denar tudi hitreje plemeniti.

Produkt je edinstven na slovenskem trgu in je slika etičnega ter moralnega načina računanja stroškov zavarovancem glede na preostale primerljive produkte.

Tri faze z različnimi stopnjami tveganja

  • 1. faza (visoko tveganje): pridobivanje kapitala in donosa

Naložba v delniški sklad Apollo Styrian Global Equity, ki investira v znane in uveljavljene delniške družbe – Blue Chipe, ki slovijo po stabilnem poslovanju in rednih izplačilih dividend ter kotirajo na najpomembnejših svetovnih borzah.

  • 2. faza (srednje tveganje): varnost in donos sredstev

Naložba v mešani sklad VALIF – Value Investment Fond, ki investira v prvovrstne dolžniške vrednostne papirje s fiksnim donosom. V ospredju je varnost naloženih sredstev.

  • 3. faza (nizko tveganje): ohranjanje premoženja

Naložba v obveznice (Fixed Income Funds) sklada Apollo 2 Global Bond Fonds, ki investira v mednarodne obveznice po strategiji okrepljene strategije fiksnih dohodkov. (E-FIXIS)

veselje narava prijatelji | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Glavni poudarki produkta GRAWE TROJNI A +:

  • zavarovalna doba: od 15 do 40 let

  • pristopna starost: od 15 do 60 let

  • maksimalna starost: 75 let

  • minimalna zavarovalna doba: 15 let

  • minimalna premija: 50 evrov oziroma 600 evrov letne premije

  • enkratni polog: minimalno 3000 evrov

  • indeksacija nad 4.000 evri (indeks rasti in fiksna 2 %)

Ker je produkt razčlenjen na tri faze investicijskega modela, je optimalno prilagojen posameznikovemu življenjskemu stilu in mu ponuja prihranek z največjo prilagodljivostjo. Naložbeni uspeh je zagotovljen z dolgoročnostjo naložbe, ki jo upravljajo strokovnjaki. Zavarovanec nima nobenih stroškov za garancijo kapitala, lahko pa sproti povišuje premijo. Izplačilo pokojnine je mogoče v obliki rente ali z nakazilom sredstev.

Zavarovalna vsota za primer smrti znaša pet odstotkov premijske vsote pri tekočem plačevanju premije in sto odstotkov premijske vsote pri enkratnem plačilu premije.

Primerjava: Večina naložbenih življenjskih zavarovanj vsebuje visoke produktne stroške – za garancije, upravljanje skladov, deponiranje sredstev in zavarovanja, ki lahko vplačano premijsko vsoto tudi prepolovijo.

Zakaj GRAWE TROJNI A +?

ženska balon narava morje plaža poletje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Ker gre za aktivno razpršitev sredstev:

A – ACTIVE (Aktivno)

A – ASSET (Premoženje)

A – ALLOCATION (Razpršitev)

GRAWE zavarovalnica, d. d., svojim zavarovancem zagotavlja:

  • majhne stroške,

  • nadpovprečne donose,

  • naložbe v Sloveniji,

  • uporabo mednarodnih povezav,

  • boljše razmerje med donosnostjo in varnostjo naložb.

Leta 2014 je podjetje GRAWE prejelo priznanje finalist v okviru projekta Slovenska nagrada za družbeno odgovornost HORUS v kategoriji srednje velikih podjetij.

Poleg klasičnih življenjskih zavarovanj in naložbenih življenjskih zavarovanj Zavarovalnica GRAWE ponuja tudi posebna življenjska zavarovanja.

Preberite še:

Zakaj bo Ana dobila 500 evrov na mesec več za pokojnino?

Si želite v prihodnosti najti skriti zaklad?

Ali veste, kako narašča vaša premija naložbenega življenjskega zavarovanja?

Zakaj skleniti življenjsko zavarovanje?

Ne spreglejte