Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2016,
9.20

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča zavarovalnica GRAWE

Foto: Thinkstock

Infografika: Gregor Jamnik

Natisni članek

Grawe zavarovanje življenjsko zavarovanje naložbeno življenjsko zavarovanje advertorial

Sreda, 1. 6. 2016, 9.20

2 meseca

Ali veste, kako narašča vaša premija naložbenega življenjskega zavarovanja?

Vsebino omogoča zavarovalnica GRAWE

Foto: Thinkstock

Infografika: Gregor Jamnik

upokojenec pokojnina zavarovanje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Z naložbenim življenjskim zavarovanjem lahko malce bolj brezskrbno pričakate starost in se posvetite svojim življenjskim ciljem. Kako prislužiti 500 evrov dodatne pokojnine?

Z vrhunsko kombinacijo dolgoročnega varčevanja in življenjskega zavarovanja si lahko priskrbite brezskrbno prihodnost. Preverite, kako lahko oplemenitite svoj kapital in kakšno rento lahko pričakujete ob doživetju glede na različne stopnje donosnosti. Naredili smo tri izračune za tri različne zavarovance, ki so se v različnih obdobjih življenja odločili za različne obsege naložbenega življenjskega zavarovanja.

Po 30 letih varčevanja tudi do 500 evrov dodatka

Za prvi primer naložbenega življenjskega zavarovanja z zavarovalno dobo 30 let smo vzeli 30-letnega Miha, ki mesečno vplačuje 50 evrov zavarovalne premije. Tako bo od doživetju višina njegovih privarčevanih sredstev ob ničodstotni donosnosti znašala več kot 15 tisoč evrov. Če pa se bo odločil za bolj tvegane naložbe, pa bo ob osemodstotni donosnosti privarčeval skoraj 58 tisoč evrov. Čar naložbenega življenjskega zavarovanja je ravno v tem, da lahko zavarovalec sam prilagaja skupno izpostavljenost tveganju.

Več o tem v članku o naložbenem življenjskem zavarovanju.

Renta od 137 do 522 evrov

Miha se bo ob koncu zavarovalne dobe lahko veselil mesečne rente v višini 137 evrov, če bo donosnost ničodstotna, oziroma 522 evrov, če bo donosnost naložb osemodstotna. To velja za primer desetletne mesečne rente. Pri 15-letni renti pa se bo ta gibala med 97 in 369 evri.

 

 


 

V dvajsetih letih do skoraj 50 tisoč evrov premoženja

40-letni Andrej pa se je odločil za 20-letno varčevanje v okviru naložbenega življenjskega zavarovanja, pri katerem plačuje sto evrov mesečne premije. Po 20 letih lahko ob triodstotni donosnosti pričakuje več kot 28 tisoč evrov zavarovalne vsote. Njegova desetletna mesečna renta lahko znaša od 190 do 452 evrov, 15-letna pa od 135 do 320 evrov.

 

 


 

Kako še 15 let prejemati 300 evrov dodatka?

V srednjih letih je še vedno čas za vključitev v naložbeno življenjsko zavarovanje. Navajamo primer za 50-letno Mojco, ki se je odločila za 15-letno zavarovalno dobo z mesečnimi vplačili 150 evrov. Po 15 letih se bo ob osemodstotni donosnosti lahko veselila več kot 45 tisoč evrov zavarovalne vsote. Njena desetletna mesečna renta lahko znaša od 220 do 419 evrov, 15-letna pa od 158 do 300 evrov.

 

Višja renta, če začnemo zgodaj

Primerjava izračunov nam pove, da je vedno pravi čas za sklenitev življenjskega naložbenega zavarovanja. Končni zneski so lahko višji, če začnemo varčevati bolj zgodaj v karieri.

Naložbeno življenjsko zavarovanje je primerno za tiste, ki želijo oplemenititi svoje premoženje na dolgi rok in so hkrati pripravljeni tudi tvegati. Namenjena so tistim, ki si želijo ustrezne zavarovalne varnosti predvsem v obdobju, ko je vrednost njihove naložbe še nizka.

Trije produkti za dolgoročno varčevanje

Zavarovalnica GRAWE ponuja tri produkte naložbenega življenjskega zavarovanja, ki vključujejo kritje za primer smrti, in naložbeni del, ki se do konca zavarovalne dobe plemeniti v enem ali več krovnih skladih. Pri teh produktih lahko zavarovanec sam prilagaja skupno izpostavljenost tveganju.

Zavarovanec se lahko odloči za naložbeno življenjsko zavarovanje GRAWE APOLLO BEST 7 , GRAWE TROJNI A ali GRAWE TROJNI A +.

družina dežnik | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock GRAWE zavarovalnica, d. d., je pomemben ponudnik naložbenih življenjskih in rentnih zavarovanj, ki svojim zavarovancem zagotavlja majhne stroške in nadpovprečne donose. Usmerjeni so k naložbam v Sloveniji, vendar uporabljajo tudi mednarodne povezave, zaradi česar je razmerje med donosnostjo in varnostjo naložb lahko veliko boljše.

Leta 2014 je podjetje GRAWE prejelo priznanje finalist v okviru projekta Slovenska nagrada za družbeno odgovornost HORUS v kategoriji srednje velikih podjetij.

Zavarovalnica GRAWE je del mednarodnega koncerna GRAWE.

Poleg klasičnih življenjskih zavarovanj in naložbenih življenjskih zavarovanj Zavarovalnica GRAWE ponuja tudi posebna življenjska zavarovanja.

Preberite še:

Zakaj skleniti življenjsko zavarovanje?

Si želite v prihodnosti najti skriti zaklad?

Ne spreglejte