Četrtek,
1. 9. 2011,
12.15

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

stečaj

Četrtek, 1. 9. 2011, 12.15

7 let, 2 meseca

Vozniki in strojniki začasno ustavili priprave na postopek za stečaj Primorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Potem ko so avgusta napovedali postopek za stečaj družbe Primorje, so se vozniki tovornih vozil in strojniki odločili za začasno ustavitev tega postopka.

Uprava jim je namreč predstavila sanacijske ukrepe in dogovore z bankami ter aktivnosti pri pridobivanju novih del. "Zaradi sprejetega ukrepa pozivamo upravo Primorja in druge odgovorne, da pri reševanju nastalega položaja prednostno poplačajo terjatve malim upnikom in tako izkažejo korektnost in spoštovanje do delavcev, ki so zgradili množico objektov," je v sporočilu za javnost zapisal pooblaščenec voznikov in strojnikov Karl Filipčič. S plačili računov zaostajajo za več kot šest mesecev Ajdovska družba namreč zaostaja s plačili računov svojim podizvajalcem tudi za več kot šest mesecev. Kot je poudaril njihov pooblaščenec, nekaterim kljub korektno opravljenim storitvam grozi izguba premoženja.

Odločitev, da se začasno odpovedo zakonski možnosti za sprožitev stečaja podjetja, ki bi jim omogočil pridobiti vsaj določen delež od skupnega dolga, je sicer po Filipčičevih besedah padla tudi zato, ker bi delo zaradi nje izgubilo 1000 zaposlenih, poleg tega pa bi oškodovala še druge gospodarske panoge, povezane z gradbeništvom.

"En evro, vložen v gradbeništvo, pomeni tudi tri evre investicij v spremljevalne dejavnosti" "Znano je, da ima gradbeništvo vzporedne spremljevalne dejavnosti oz. multiplikatorne učinke na ostale veje gospodarstva v razmerju 1 : 3; da en evro, vložen v gradbeništvo, pomeni tudi tri evre investicij v spremljevalne dejavnosti," je opozoril Filipčič.

Skladno s tem so vozniki in strojniki vlado pozvali, naj sprejme posledice preteklih odločitev o odprodaji svojega lastniškega deleža v gradbenih podjetij in se bolj aktivira kot regulatorni element za enakomeren razvoj slovenskega gospodarstva oz. gradbene panoge.

"Vodstvo si prizadeva situacijo urediti" V družbi Primorje so medtem potrdili, da zaradi zaostrenih gospodarskih razmer, posledično pa tudi likvidnostnih težav, nekatere obveznosti do podizvajalcev poravnavajo z zamudo. "Vodstvo Primorja si prizadeva situacijo urediti, zato je z njimi v stalnih razgovorih in išče najboljše možne rešitve," so dodali v podjetju.