Sreda,
28. 8. 2024,
9.48

Osveženo pred

7 ur, 28 minut

Oglasno sporočilo
naložba denar investicija zlato Center Zlata PR članek

Natisni članek

Sreda, 28. 8. 2024, 9.48

7 ur, 28 minut

Prihaja recesija, vendar ni nujno, da je to slaba novica. Tukaj so kratka navodila, kako razmere izkoristiti v svojo korist.

Oglasno sporočilo

Mali vlagatelji in varčevalci skoraj vsako recesijo dočakajo nepripravljeni in v njej izgubijo denar.

Center Zlata | Foto: Center Zlata Foto: Center Zlata

Inflacija, vse bolj nestabilni delniški trgi, možnost vojn in napetosti znotraj zahodnih držav so samo nekateri dejavniki, zaradi katerih mnogi analitiki v bližnji prihodnosti pričakujejo novo recesijo.

Strah pred novo recesijo, ki bi prinesla močno stagnacijo svetovnega gospodarstva in s tem negativno vplivala na finančno stanje posameznika, se najbolj čuti v največjem svetovnem gospodarstvu na Ameriškem trgu!

To potrjujejo tudi trendi, ki so najbolje zaznani na internetnem brskalniku Google, saj je tam ena izmed najbolj iskanih besed ravno recesija. Recesijo v takšnem obsegu je javnost pričakovala v letu 2008, v času pandemije covid-19 in po Ruski invaziji na Ukrajino ter danes!

Kaj prihaja zdaj?

Center Zlata | Foto: Center Zlata Foto: Center Zlata

"Finančna nevihta" bi svet lahko postavila na glavo!

Recesije v svetovnem gospodarstvu niso neznanka. Ekonomisti računajo na obdobja, v katerih se gospodarstvo upočasni, tako da vprašanje ni, ali bo, ampak kdaj in kako globoka bo. Inflacija, vojne in politična nestabilnost so nekakšna "finančna nevihta", ki bi lahko že to jesen svetovno gospodarstvo obrnila na pot navzdol. Pred kratkim smo bili priča velikemu padcu borze in nestabilnostim na ameriškem trgu dela, kar so mnogi analitiki razlagali kot začetek te nevihte.

Recesijo večina vlagateljev obravnava kot negativen pojav za njihovo premoženje, tisti pravi in ​​pametni vlagatelji pa so se nanjo že začeli pripravljati, da bi iz nje izvlekli največji dobiček. Z drugimi besedami, medtem ko bo velika večina v obliki pokojnin, prihrankov ali vrednosti delnic veliko izgubila, bodo posamezniki kot vedno občutno povečali svoje premoženje z vlaganjem v premoženjske naložbe, ki prinašajo visok donos le v nestabilnih časih. 

Ena najbolj priljubljenih takih naložb je investicijsko zlato. Že dejstvo, da centralne banke po svetu kopičijo zlate rezerve najhitreje v zgodovini, kaže, da se tudi one pripravljajo na recesijo z nakupovanjem zlatih palic, tudi analitiki podjetja Morgan Stanley pričakujejo rast cene zlata do 2650 dolarjev za unčo že letos.

V zadnjih 20 letih se je cena zlata povečala za več kot 601 odstotek!

V preteklosti so se zlato in vlagatelji v plemenite kovine med recesijo dobro odrezali. Med veliko recesijo je cena zlata v dolarjih zrasla za več kot 200 odstotkov v samo nekaj letih, v samo zadnjih 12 mesecih je zrasla za več kot 25 odstotkov! Tudi ko ni recesije, se v povprečju dvigne za 8,5 odstotkov na leto, kar pomeni nekaj več kot 601 odstotek v zadnjih 20 letih.

To je zelo visoka rast, predvsem v primerjavi z drugimi oblikami naložb, kot so delnice ali nepremičnine, ki v času recesije za vlagatelje postanejo še posebej tvegane.

Poleg visokega donosa imajo vlagatelji radi fizično zlato, ker je na nek način premoženjsko zavarovanje v primeru kataklizmičnih dogodkov, kot je zlom valute ali bančnega sistema. Zlato tudi v takšnih scenarijih ohranja svojo vrednost, zato je dobro, da obdržite vsaj del svojega premoženja v obliki zlatih palic in zlatih kovancev.

Center Zlata | Foto: Center Zlata Foto: Center Zlata

Glede na to, da so zlati kovanci in palice v različnih velikostih, od enega grama do enega kilograma, se da v ponudbi najti nekaj za vsak žep, tako da vlaganje v zlato ni rezervirano le za najbogatejši sloj državljanov.

Slovenci ponoreli za zlatom, lani so ga kupili za več kot 250 milijonov evrov!

Naložbeno zlato v fizični obliki plemenitih kovin in zlatih kovancev je ena redkih oblik naložbe, ki je popolnoma brez vseh davkov, tako da ves zaslužek od naložb ostane posamezniku, brez obveznosti do države.

Zlato je tudi zelo likvidno, kar pomeni, da ga je enostavno zamenjati za gotovino kjerkoli na svetu po trenutnem tečaju z nakupom zlata. Na fizično zlato v obliki plemenitih kovin in zlatih kovancev je zato najbolje gledati kot na valuto, priznano po vsem svetu.

Nakup zlata je vedno pametna odločitev, še posebej v obdobjih pred velikimi krizami in recesijami. Številni analitiki menijo, da smo trenutno v takšnem obdobju, zato trg beleži velik porast povpraševanja po zlatih in plemenitih kovinah, kažejo podatki Centra Zlata, prek katerih so Slovenci lani kupili za več kot 250 milijonov evrov zlata!

Center Zlata, osrednje mesto za odkup in prodajo zlata

Vlaganje v zlato je danes lažje kot kdajkoli prej. Odkup in prodajo zlatih palic in zlatnikov lahko opravite pri pooblaščenih trgovcih, kot je na primer Center Zlata – vodilni regionalni distributer in odkupovalec naložbenega zlata z več kot 1500 pozitivnimi ocenami zadovoljnih strank.

Naložbeno zlato je na voljo v obliki zlatih palic, zlatih kovancev in kompletov zlata. | Foto: Center Zlata Naložbeno zlato je na voljo v obliki zlatih palic, zlatih kovancev in kompletov zlata. Foto: Center Zlata

Center zlata ima poslovalnico v Ljubljani, kjer lahko kupite takoj dobavljive izdelke in tako začnete investirati. Odkupljeno zlato lahko prevzamete in shranite v lastni režiji, a obstaja tudi možnost shranjevanja v sefih Centra zlata, ki je popolnoma brezplačno prvo leto za vse stranke.

Prednosti nakupa zlata v Centru zlata:

  • vsi izdelki so dobavljivi takoj,
  • zagotovljena je dostava v dveh dneh,
  • možnost brezplačne hrambe v sefih Centra zlata,
  • garancija najboljše cene na trgu in
  • široka paleta izdelkov, od enega grama do kilogramov.

Poleg poslovalnic je nakup naložbenega zlata mogoč tudi na spletni trgovini s 100-odstotno zagotovljeno dostavo na vaš domači naslov v samo dveh delovnih dneh. V ponudbi Centra zlata je mogoče najti izdelke vodilnih evropskih topilnic, kot sta švicarski Argor Heraeus ali nemški Heimerle+Meule, vrednost lastnih zlatih in srebrnih izdelkov lahko spremljamo v realnem času z mobilno aplikacijo Center zlata.

Najboljšo ponudbo zlatih kovancev in palic na trgu poiščite s klikom na povezavo NALOŽBENO ZLATO.

Za brezplačno svetovanje o odkupu ali prodaji zlata se lahko obrnete na zaposlene v Centru zlata s klicem na telefonsko številko 030 500 499 in prek e-pošte info@centerzlata.com.


Naročnik oglasnega sporočila je Center zlata.