Ponedeljek,
28. 10. 2024,
7.00

Osveženo pred

4 dni, 3 ure

Vsebino omogoča Lidl Slovenija

Natisni članek

Natisni članek

Lidl napredovanje dobro počutje delodajalec kariera zaposlovanje zaposlitev advertorial noad

Ponedeljek, 28. 10. 2024, 7.00

4 dni, 3 ure

Stabilen delodajalec | Dober lajf

Pri tem delodajalcu je letos svojo deseto obletnico zaposlitve obeležilo 48 zaposlenih

Vsebino omogoča Lidl Slovenija
foto_Klemen Razinger_Lidl poslovalnica_8.5.2022-787-Edit | Foto Klemen Razinger / Lidl

Foto: Klemen Razinger / Lidl

Dolgoročni odnosi z zaposlenimi, ki pri svojem delu lahko rastejo in se razvijajo, so temelj vsakega uspešnega podjetja. V Lidlu Slovenija razvoj zaposlenih postavljajo na prvo mesto ter jim s številnimi kariernimi priložnostmi in razvojnimi programi omogočajo napredovanje in pridobivanje novih znanj. Zato ne preseneča, da številni zaposleni v podjetju ostajajo več let – samo letos je deseto obletnico zaposlitve pri Lidlu praznovalo 48 zaposlenih.

Številne možnosti za karierni razvoj

V Lidlu Slovenija odnos z zaposlenimi gradijo dolgoročno – ta se začne že pri skrbno načrtovanem uvajanju, v prodaji in skladišču tudi s pomočjo izkušenih mentorjev, in nadaljuje prek razvojnih programov.

Zaposlenim so vsako leto na voljo nadaljnja usposabljanja in izobraževanja – od vodenih tečajev, delavnic in srečanj, periodičnih šolanj do praktičnega in kombiniranega učenja, prav tako pa je veliko priložnosti tudi za napredovanje. Nemalo je Lidlovk in Lidlovcev, ki so ob svojem delu napredovali na vodstvene položaje – povsem običajna pot napredovanja je karierni premik prodajalca v pomočnika poslovne enote ali pa pomočnika poslovne enote v vodjo.

Tako je napredovala Martina Smodiš, danes regionalna vodja prodaje, ki je v Lidlu že od leta 2007, ko se je zaposlila kot prodajalka v Lidlovi trgovini v BTC-ju. Kmalu je napredovala v namestnico, v roku leta in pol pa še na mesto poslovodje Lidlove trgovine v Domžalah. »Nekega dne mi je takratni vodja prodaje ponudil novo napredovanje na mesto pospeševalke vodje prodaje v upravi. Zame je bil to velik izziv, ker je šlo za premik v zame popolnoma novo okolje, ki ga nisem poznala, a sem ponudbo vseeno sprejela. Lidl mi je omogočil, da sem ob delu pridobila vsa potrebna znanja za opravljanje te naloge – od znanja nemščine do Excela.«

Po dveh letih in pol je od nadrejenih dobila novo ponudbo, da se pridruži ekipi regionalnih vodij prodaje. To odločitev je sprejela brez odlašanja in tako še danes vodi pet Lidlovih trgovin. »Sama nisem prepoznala svojega potenciala, moji nadrejeni pa so ga. Hvaležna sem, da sem od prodajalke, ki peče kruh, polni police, dela na blagajni, napredovala tako visoko po karierni lestvici,« še dodaja Martina. Njena zgodba je dokaz, da v Lidlu formalna izobrazba ni vse, kar šteje, ampak so pomembni motiviranost, osebnostne lastnosti in vrednote.

Zaposlitev za nedoločen čas daje občutek varnosti

Stabilnost, varnost in dolgoročnost zaposlitve so marsikomu ključne prioritete pri iskanju ali menjavi službe. Pri Lidlu za dobrobit zaposlenih skrbijo s številnimi ugodnostmi, med njimi je nemalo finančnih dodatkov, ki jih zaposleni redno prejemajo. Po lanskem dvigu plač so se zaposlenim v Lidlu Slovenija letos plače ponovno zvišale, poleg tega pa so prejeli tudi najvišji regres in izplačilo nagrade za poslovno uspešnost doslej.

Številne ugodnosti in dobri odnosi znotraj ekip pa so razlog, da zaposleni v podjetju ostajajo

»V Lidlu se počutim odlično, domače. Ekipa in sodelavci so super, delujemo enotno in povezano. V prihodnosti si želim še dodatnega razvoja in rasti znotraj nabave in tudi, da bi še naprej tako dobro sodelovali, « je ob svoji deseti obletnici dela v Lidlu, ki jo je obeležil letos, povedal Darijan Mohorič, sodelavec v oddelku upravljanja nabave.

Če si tudi vi želite stabilnega delovnega okolja, ki vam ponuja številne priložnosti za karierni razvoj, dobrodošli v ekipe Lidla Slovenija. Obiščite kariera.lidl.si, preverite prosta delovna mesta v svoji bližini in se pridružite zadovoljni ekipi Lidlovk in Lidlovcev.