Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2013,
11.46

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Agrokor uspešnost zaposleni

Četrtek, 7. 2. 2013, 11.46

7 let, 3 mesece

Ponoči ne spim zaradi skrbi, ali bodo plače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tako pravi Ivica Todorić, največji hrvaški tajkun in lastnik Agrokorja, ki se znova podaja v boj za nakup ljubljanskega Mercatorja.

Ivica Todorić, ki se zelo rad (in zelo uspešno) skriva pred mediji, se je po skoraj poldrugem letu v Zagrebu včeraj spet prikazal pred novinarji. Povod je bil podpis pogodbe z ameriško družbo NineSigma, ki številnim podjetjem v ZDA in po svetu pomaga pri razvoju inovacij. Nič pa se ni dotaknil znova oživljenje zgodbe o prodaji in nakupu Mercatorja... Todorić: Hrvaška ima številne probleme, tudi zelo visoko brezposelnost Prvi mož Agrokorja se je včeraj malo odprl tamkajšnjim medijem in nekaj povedal o sebi, Agrokorju, pa celo o hrvaški vladi. Njegove besede povzema tudi hrvaški spletni Poslovni dnevnik. Glede padca ratinga naši južni sosedi je Ivica Todorić priznal, da ima Hrvaška številne probleme, med drugim tudi veliko število brezposelnih (okoli 370 tisoč). "O tem problemu moramo razmišljati in iskati rešitve za brezposelne, še zlasti za mlade iskalce zaposlitve." "Tudi v Agrokorju imamo probleme" Tudi v Agrokorju, ki zaposluje več kot štirideset tisoč ljudi, imajo nemalo problemov. Vsak mesec je treba zagotavljati denar za plače in jih izplačevati. "Tudi jaz ponoči mnogokrat ne morem spati, ker preprosto razmišljam, ali bomo našim zaposlenim lahko izplačali plače," je novinarjem odprl srce lastnik največjega hrvaškega zasebnega koncerna.

Hrvatje morajo postati odgovornejši "Velika škoda je, da smo v položaju, v kakršnem smo," poudarja Ivica Todorić, ki dodaja, da Hrvaško vidi kot uspešno državo in gospodarstvo. "Vlada Zorana Milanovića je odločna, da uresniči spremembe in potrebne reforme, ker je državo preprosto treba zagnati," je prepričan. Ljudje na Hrvaškem so bolj proti naložbam kot pa proti dvigu DDV-ja, zato se je treba začeti obnašati bolj odgovorno, opozarja prvi mož Agrokorja. Agrokor ima odlične poslovne rezultate! Kljub recesiji, ki še kar traja in ne kaže znakov umirjanja in novega gospodarskega ciklusa, imajo v Agrokorju odlične poslovne rezultate, se je pohvalil Ivica Todorić. Samo na Hrvaškem ima Agrokor po njegovih zagotovilih pripravljene naložbene projekte z že odobrenimi gradbenimi dovoljenji, vredne milijardo evrov. V Agrokorju se pripravljajo tudi na naložbo v farmo prašičev, za kar naj bi se po besedah Todorića zelo zanimali tudi partnerji s Kitajske. "Partnerji iz Nemčije in Turčije pa bi z nami želeli uresničiti naložbe v farmo za več kot dvesto tisoč ovc."

Ne spreglejte