Sreda,
25. 9. 2024,
6.55

Osveženo pred

2 dneva, 15 ur

Vsebino omogoča Generali Investments

Natisni članek

Natisni članek

premoženje osebne finance Generali Investments noad advertorial

Sreda, 25. 9. 2024, 6.55

2 dneva, 15 ur

Obvladovanje osebnih financ: nasveti za rast premoženja

Vsebino omogoča Generali Investments
evro denar | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Finance so naše vsakodnevne tihe spremljevalke, brez njih preprosto ne moremo živeti. Naši cilji, kako bomo živeli, so odvisni od financ. Zato je prav, da jim namenimo nekaj svojega dragocenega časa.

Sedem zlatih pravil investiranja

  1. Varčujte načrtno in po meri: določite, koliko sredstev imate na voljo in kakšen je vaš časovni horizont investicije.
  2. Odločite se, kateri način vlaganja vam ustreza: varčujete lahko z enkratnimi različno visokimi zneski v različnih obdobjih ali z rednimi mesečnimi enakimi vplačili.
  3. Spoznajte različne tipe vlagateljev in določite, kateri tip vlagatelja ste.
  4. Ocenite, koliko tveganja si lahko privoščite.
  5. Razpršite svoje naložbe.
  6. Svoja sredstva zaupajte le najboljšim upraviteljem premoženja.
  7. Redno spremljajte svoje naložbe.

Zakaj je pomembno, da obvladamo svoje osebne finance? Odgovor je: zato, da obvladamo strah.  Anketa, ki smo jo leta 2023 opravili v družbi Generali Investments, kaže, da kar 53 % anketirancev ne investira svojih prihrankov, ker jih je strah, da bi svoje prihranke izgubili. Strah pa lahko obvladamo le s pravo strategijo in znanjem.

Generali Investments | Foto: Generali Investments d.o.o. Foto: Generali Investments d.o.o.

Znanje pa lahko pridobite. Eden izmed načinov je tudi, da se udeležite brezplačnega finančnega webinarja družbe Generali Investments.

V oktobru, mesecu varčevanja, se bomo na finančnem webinarju družbe Generali Investments vrnili k osnovam osebnih financ. Izvedeli boste:

  • zakaj so vzajemni skladi lahko orodje za rast vašega premoženja,
  • kakšne izzive nam prinašajo bližajoče se ameriške volitve in
  • kakšni so oportunitetni stroški, ker Slovenci ne izkoriščajo dovolj vseh naložbenih možnosti.

Borzno dogajanje v preteklih tednih je bilo precej dinamično, v prihajajočih tednih pa bo polno izzivov. Tako so delnice tehnološkega sektorja v začetku septembra izgubile 7 %, nato pa v naslednjem tednu ponovno pridobile enak odstotek. Preteklo sredo smo dočakali tudi prvo znižanje ključne obrestne mere po postcovidnem razmahu inflacije in enem najagresivnejših ciklov višanja obrestnih mer v zgodovini. Predstavniki  ameriške centralne banke Fed so nekoliko presenetili in sproščanje denarne politike začeli z agresivnejšim 0,5 % rezom, kar je še podžgalo rast borznih indeksov, ki so dosegli nove rekorde. Vse to pa vpliva na vzdušje in pričakovanja vlagateljev. Glavni borzni indeksi tako znova beležijo rekorde. Bližajoče se ameriške volitve so tista prelomnica, ki se jo čaka. O vsem aktualnem borznem dogajanju in priložnostih za vlagatelje pa več na finančnem webinarju družbe Generali Investments. Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

Prijavite se na webinar.

To je tržno sporočilo. Pred sprejetjem naložbene odločitve preberite dokumente s ključnimi informacijami za vlagatelje in prospekt. Generali Investments d.o.o., Ljubljana.