David Kos

Ponedeljek,
4. 1. 2016,
16.16

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

Snaga

Ponedeljek, 4. 1. 2016, 16.16

7 let, 7 mesecev

Ljubljančani odpadke vse bolj ločujejo, zato jim bo Snaga vrnila denar

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Javno podjetje Snaga bo zaradi povečanega deleža ločeno zbranih odpadkov in posledično manjših stroškov vsem svojim uporabnikom v povprečju vrnila 60 odstotkov decembrske položnice.

"Za uporabnike Snage smo pripravili poračun, ki zmanjšuje decembrski račun za ravnanje z odpadki. Razlog za poračun je boljše ločevanje od predvidenega oziroma manj odpadkov v črnih zabojnikih, kar za uporabnike pomeni manjše stroške," so sporočili iz ljubljanskega podjetja Snaga, ki položnice in poračune pošilja v teh dneh.

Takšno ravnanje Snagi omogoča uredba o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja. Pri oblikovanju cen se namreč upoštevajo načrtovane količine opravljenih storitev in načrtovani stroški ter prihodki izvajalca za naslednje obdobje, to pa je treba poračunati na podlagi dejansko opravljenih količin storitev in stroškov.

"Ker smo upravičenost do poračuna oziroma vračila preverjali za vsakega uporabnika posebej, znesek poračuna ni enak za vse uporabnike. Pri nekaterih je višji od decembrske položnice, pri nekaterih pa nižji," še pojasnjujejo v Snagi.

Snaga je zaradi povečanega deleža ločeno zbranih odpadkov in posledično manjšega deleža odloženih odpadkov svojim uporabnikom že lani izdalo dobropis v višini decembrskega računa za ravnanje z odpadki.