Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 6. 2015,
10.27

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
podjetništvo advertorial konkurenca

Natisni članek

Petek, 26. 6. 2015, 10.27

1 mesec, 1 teden

Ključne informacije za uspešno vodenje podjetja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Svoje poslovanje optimizirajte tako, da si zagotovite ustrezne in ažurne podatke o svojih poslovnih partnerjih. Bodite informirani in izboljšajte svojo konkurenčnost na trgu.

Podjetniki morajo danes, če želijo uspešno krmariti na trgu, veliko več časa nameniti informiranju in hitremu pridobivanju ključnih podatkov tako o zahtevah na trgu kot o poslovnem stanju drugih podjetij, konkurenčnih in partnerskih.

Menedžerji in podjetniki se lahko s pomočjo kakovostnih in predvsem ažurnih podatkov pravilneje in hitreje odzovejo na nove priložnosti ali nevarnosti, ki lahko ogrozijo njihov obstoj. Ravno zato je ključno, da si zagotovijo dostop do sistema, ki jim bo zagotavljal prave informacije ob pravem času.

Kam po prave informacije, ki vam bodo izboljšale poslovanje?

AJPES je eden glavnih ponudnikov poslovnih informacij, na svoji spletni strani www.ajpes.si zagotavlja kakovostne podatke o slovenskih poslovnih subjektih.

Raznovrstnost podatkov, ki jih AJPES nudi: podatki o vozilih, insolventnosti podjetij in še več

Na spletni strani www.ajpes.si lahko v vsakem trenutku preverite podatke Poslovnega registra Slovenije, Registra transakcijskih računov, na voljo so vam tudi najnovejša letna poročila. Če boste ugotovili, da potrebujete še kakšen dodaten podatek, vam lahko po naročilu pripravijo poročila na ključ, s podatki, ki so za vas najbolj relevantni.

Ena od prednosti poslovnega informacijskega sistema AJPES so spletni servisi, ki omogočajo medopravilnost, povezovanje in izmenjavo podatkov.

Kakšne podatke dobim na posameznih servisih? • Iščete splošne informacije o svojem poslovnem partnerju ali o vaši največji konkurenci? Spletni servis wsPrsInfo omogoča neposredno pridobivanje podatkov o poslovnih subjektih na podlagi matične številke, davčne številke, naziva, naslova, dejavnosti, itd.

• Iščete podatke o vozilih? Spletni servis wsRZPPInfo ponuja podatke o vozilih (za motorna in tirna vozila, motorna kolesa ter prikolice in polprikolice) iz Registra neposestnih zastavnih pravic in zarubljenih premičnin (RZPP), s čimer zelo hitro izveste, ali je na vozilu vpisan rubež, neposestna zastava, prepoved odtujitve in obremenitve oziroma prepoved razpolaganja.

• Kako poslujejo druga podjetja? Na spletnem servisu proFi=Po lahko pridobite podatke in informacije o poslovanju posameznih gospodarskih subjektov, ki so pridobljeni iz različnih verodostojnih virov: iz Poslovnega registra Slovenije, Registra transakcijskih računov, Registra menic, protestiranih zaradi neplačila, iz različnih uradnih objav (eObjave), iz podatkov in sporočil sodišč in družb ter iz podatkov iz letnih poročil.

Do podatkov tudi prek aplikacije

V zadnjih letih je AJPES svoje napore na področju tržne dejavnosti usmeril v razvoj in izboljšavo bonitetnega modela S.BON AJPES, ki ga je razvil že v letu 2009, v naslednjih letih pa zagotovil stalen napredek modela. Bonitetni model sledi pravilom bančnih standardov Basel II in izpolnjuje zahtevane standarde metodologije in bonitetnih ocen, določene z Uredbo o bonitetnih agencijah, ki ureja delovanje tovrstnih agencij v Evropski uniji.

Poleg bonitetnih informacij pa AJPES ponuja tudi: • vpogled v zbirko finančnih podatkov in kazalnikov FI-PO AJPES prek spleta,

• brezplačno mobilno aplikacijo mFi=Po, ki omogoča preprost pregled najpomembnejših podatkov o poslovnih subjektih in njihovem poslovanju,

• storitev eOpomnik, ki omogoča dnevno prejemanje sporočil o spremembi podatkov in informacij za izbrane poslovne subjekte. Storitev posreduje spremembe samodejno po e-pošti in/ali SMS-u na mobilni telefon, zgodovino sprememb pa si je mogoče ogledati prek spletnega pregleda.

Tudi v letu 2015 AJPES nadaljuje prenovo obstoječih produktov z namenom zagotovitve kakovostnih in ažurnih podatkov ter prilagodljivosti potrebam uporabnika.

Ne spreglejte