Sreda,
18. 9. 2024,
8.34

Osveženo pred

3 ure, 43 minut

Vsebino omogoča DBS d. d.

Natisni članek

Natisni članek

finance obnova hiša DBS D.D. dom Stanovanje nepremičnine stanovanjski kredit kredit advertorial

Sreda, 18. 9. 2024, 8.34

3 ure, 43 minut

Kako do sanjskega doma s stanovanjskim kreditom – brez skritih pasti

Vsebino omogoča DBS d. d.
kredit | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pride čas, ko se želimo ustaliti, ukoreniniti. Imeti nadzor in svobodo, ki ju ponuja lasten dom. Sanje o lastnem domu so nam vsem blizu, kakšen in kje je sanjski dom, pa je odvisno od posameznika. Ključno je vprašanje, kako si te sanje uresničiti in jih živeti. 

kredit | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Ko se pripravljate na nakup 

Ne glede na to, ali kupujete prvo stanovanje, želite obnoviti obstoječo nepremičnino ali bi investirali v novogradnjo, je nakup lastne nepremičnine pomemben korak v življenju, ki pa pogosto zahteva finančno pomoč. Zato je bistveno, da se na ta pomemben korak dobro pripravite. Sanje o lastni nepremičnini, tako ljube in razširjene med nami, se začnejo uresničevati z dobrim finančnim načrtom, včasih s pomočjo sorodnikov, mnogokrat s premišljenim varčevanjem, a pogosto se zgodi, da še vedno zmanjka. 

Ena izmed možnosti, ki je na voljo na slovenskem trgu, je stanovanjski kredit pri DBS (Deželni banki Slovenije). Ta ponuja številne prednosti in priložnosti, posebej prilagojene različnim profilom strank. DBS stanovanjski kredit je oblikovan tako, da pokriva potrebe širokega spektra strank, ki se želijo lotiti nepremičninskega projekta.

DBS stanovanjski kredit je primeren za: 

  • mlade družine, ki šele začenjajo svojo pot in iščejo cenovno ugoden način financiranja prvega doma,
  • posameznike ali pare, ki si želijo neodvisnosti in lastnega prostora, vendar potrebujejo finančno podporo pri tem pomembnem življenjskem koraku, 
  • obnovitvene projekte, s katerimi si posamezniki želijo obnoviti ali izboljšati obstoječo nepremičnino, pri čemer so pogoji financiranja ugodni tudi za tovrstne projekte. 

DBS banka_stanovanjski kredit | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Posebna priložnost, ki je ne gre zamuditi 

Stanovanjski kredit pri DBS prinaša številne priložnosti, ne zamudite njihove ugodne ponudbe, ki bo na voljo do 30. septembra 2024. Na njihovi spletni strani si lahko naredite informativni izračun in dobite boljšo predstavo o tem, koliko kredita si lahko privoščite. Sledite povezavi TUKAJ

Pri izbiri stanovanjskega kredita je ključnega pomena, da najdete produkt, ki je prilagojen vašim potrebam in finančnim zmožnostim. DBS ponuja več prednosti, ki jih je vredno izpostaviti: 

  • Ugodne obrestne mere: Ena izmed glavnih prednosti DBS stanovanjskega kredita je konkurenčna obrestna mera. Banka se trudi ohraniti nizke stroške kredita z ugodnostmi, kot je dodatno znižanje obrestne mere. 
  • Možnost fiksne in spremenljive obrestne mere: DBS ponuja izbiro med fiksno ali spremenljivo obrestno mero. Fiksna obrestna mera omogoča stabilnost in predvidljivost mesečnih obrokov, kar je primerno za tiste, ki si želijo večje finančne varnosti, spremenljiva obrestna mera pa omogoča izkoriščanje morebitnega padca obrestnih mer na trgu. 
  • Hitra in enostavna odobritev: Postopek pridobivanja kredita pri DBS je učinkovit in pregleden. Banka ponuja strokovno pomoč skozi celoten postopek – od svetovanja do izpolnjevanja obrazcev, kar pomeni manj skrbi in hitrejšo odobritev vašega kredita. 
  • Brez skritih stroškov: DBS se zavezuje k preglednosti svojih storitev. Pri stanovanjskih kreditih ni skritih stroškov, kar strankam omogoča jasen pregled nad stroški in zanesljivost v finančnem načrtovanju. 

Za kaj vse je primeren stanovanjski kredit? 

Stanovanjski kredit ni primeren samo za nakup ali gradnjo vašega novega doma. Stanovanjski kredit je namenski kredit za: 

  • nakup, gradnjo ali prenovo stanovanjskih nepremičnin, 
  • izplačilo dednega deleža ali izplačilo zakonskemu partnerju ob razvezi, 
  • poplačilo stanovanjskega kredita, 
  • komunalno opremljanje zemljišč in pridobitev soglasij, 
  • pridobivanje dokumentacije za gradnjo ali obnovo nepremičnin, 
  • za druge namene, ki povečujejo vrednost nepremičnine. 

DBS banka_stanovanjski kredit | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Z dobro osnovo do kredita  

Ko se odločate za stanovanjski kredit, je dobro slediti tem korakom, da si zagotovite pravo ponudbo zase.   

  • Izdelajte si finančno konstrukcijo, ugotovite, koliko lastnih sredstev imate in koliko kredita bi potrebovali. Nato si na spletni strani DBS banke izdelajte informativni izračun.
  • Rezervirajte si termin z bančnim svetovalcem in obiščite vam najbližjo poslovalnico DBS. Bančni svetovalec vam bo najbolje pomagal do primernega kredita za vas. 

Stanovanjski kredit pri DBS prinaša številne priložnosti, od fleksibilnih pogojev odplačevanja do dodatnega znižanja obrestnih mer in hitrega postopka odobritve. Namenjen je širokemu krogu posameznikov in družin, ki iščejo zanesljivega partnerja pri financiranju svojega doma. S prilagojenimi rešitvami, preglednostjo stroškov in osebnim pristopom DBS predstavlja odlično izbiro za vse, ki si želijo stabilnosti in dostopnosti na poti do lastnega doma. 

Naj vaše sanje o lastnem domu postanejo resničnost s pomočjo DBS banke.