Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 10. 2017,
16.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

DUTB Andrej Prebil Jože Jaklin

Torek, 24. 10. 2017, 16.44

6 let, 6 mesecev

Jaklin in Prebil nova izvršna direktorja DUTB

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
slaba banka, DUTB | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Neizvršni direktorji Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) so na današnji seji upravnega odbora med 30 kandidati za nova izvršna direktorja DUTB izbrali Jožeta Jaklina in Andreja Prebila. Nova izvršna direktorja bosta svoji funkciji nastopila, ko se bo ob koncu leta iztekel mandat njunima predhodnikoma Janezu Škrubeju in Alešu Koršiču.

Da je Jože Jaklin resen kandidat za položaj izvršnega direktorja DUTB, smo na Siol.net poročali že v začetku oktobra. Včeraj je Jaklin za naš portal potrdil, da se je prijavil na razpis za izvršnega direktorja. "V tem vidim nov izziv," je pojasnil.


Preberite še: Koga je strah brskanja po okostnjakih slabe banke?


Jaklin na vrh DUTB neuradno s podporo Simonetija in Dragonje

Do imenovanja na novo funkcijo je bil Jaklin brez službe, pred tem je štiri mesece preživel v DZS, leto dni v Luki Koper, po dve leti in pol pa v Salonitu Anhovo in Cimosu.

Je nekdanji član uprave za finance Luke Koper, kjer se je spopadal z Gašparjem Gašparjem Mišičem in opozarjal, kaj vse je pri poslovanju narobe.

Po naših neuradnih informacijah je imel pri pohodu na vrh DUTB podporo nekdanjega predsednika upravnega odbora DUTB Marka Simonetija in nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za finance Metoda Dragonje, ki je bil med drugim odgovoren za DUTB.

Z DUTB je Jaklin sodeloval tudi kot predsednik uprave DUTB

Kot smo poročali, Jaklin že od lanskega leta sodeluje z DUTB, in sicer kot prokurist v družbah Ravne Presses in Liv Kolesa, ki sta v lasti slabe banke. Kratek čas je bil tudi predsednik uprave DZS v času, ko je bila največji upnik skupine Bojana Petana še DUTB.

Jaklin se bo skupaj z dozdajšnjim prvim možem družbe Hoteli Bernardin Andrejem Prebilom pridružil glavnemu izvršnemu direktorju DUTB Imreju Baloghu, nasledila pa bosta dozdajšnja izvršna direktorja Janeza Škrubeja in Aleša Koršiča.

Predsednik upravnega odbora DUTB Miha Juhart je po seji upravnega odbora povedal, da DUTB z novima izvršnima direktorjema odpira novo poglavje: "Izvršni direktorji smo imeli zelo zahtevno delo, saj se je na razpis prijavilo veliko kakovostnih kandidatov. Verjamem, da smo izbrali primerna kandidata. DUTB prihaja do točk preloma in jo v prihodnjih letih čakajo novi izzivi."

Plača novih izvršnih direktorjev presega 10 tisoč evrov bruto

Dodal je, da bi se ob tej priložnosti rad iskreno zahvalil obema dozdajšnjima izvršnima direktorjema Škrubeju in Koršiču, ki sta odlično opravila dela: "Oba sta bila z DUTB praktično od začetka in sta zaslužna, da DUTB danes uspešno deluje."

DUTB je na poleti objavljenem razpisu za izvršna direktorja dobila kar 30 prijav. Po poročanju STA je mandat izvršnih direktorjev DUTB petleten, plača za omenjeno funkcijo pa presega 10 tisoč evrov bruto.

Izbrana izvršna direktorja bosta funkciji predvidoma nastopila po izteku mandata dozdajšnjih, to je konec leta, ob upoštevanju odpovednih rokov in morebitnih drugih obveznosti.

Ne spreglejte