Četrtek,
14. 4. 2016,
9.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

svetovna borza trgovanje delnice Fortrade

Četrtek, 14. 4. 2016, 9.34

6 let, 7 mesecev

Celoten vodnik: Kako zaslužiti denar na svetovni borzi iz svojega doma?

Oglasno sporočilo

Foto: Lyxor

Na internetu je veliko možnosti za delo od doma, v tem besedilu pa boste podrobneje izvedeli o eni, ki nam daje možnost, da sami določamo, kolikšen dobiček bi nas zadovoljil.

Ne glede na to, s čim se ukvarjate, lahko vsak trguje na svetovni borzi, sam proces trgovanja in določevanja zaslužka, ki bi nas zadovoljil, pa je zelo preprost in je videti tako:

1. Brezplačna registracija

Prvo, kar moramo narediti, je, da registriramo brezplačen račun za trgovanje na tej povezavi, na katerega po verifikaciji samodejno prejmemo brezplačnih 50 evrov, s katerimi lahko trgujemo. Trgovanje s temi 50 evri je omejeno na 30 dni, vendar je vsekakor odlično za treniranje. Če v tem času opravimo potreben obseg trgovanja, lahko bonus dvignemo skupaj z dobičkom.

2. Izbor platforme za trgovanje

Potem ko smo registrirali račun in dobili 50 evrov, je čas, da se vključimo na borzo, in sicer z vstopom na platformo za trgovanje. Po registraciji bomo imeli v meniju ponujenih več platform za trgovanje in glede na to, ali želimo trgovati prek računalnika ali prek telefona, izberemo tisto, ki nam ustreza. Tisto, kar je pomembno, je, da je princip trgovanja enak na vseh platformah. Mi smo izbrali platformo za namizje, ki se imenuje Web Trader

3. S čim želimo trgovati?

Ko se vpišemo na platformo s svojim računom, najprej izberemo, s čim želimo trgovati. V ponudbi so skoraj vse svetovne valute, nafta, zlato, srebro, kava, pšenica, zemeljski plin in preostale surovine, pa tudi delnice večjih svetovnih podjetij. Predlagamo, da izberete nekaj, na kar se razumete, ali nekaj, čemur sledite. Če vam nič ni posebej blizu, lahko še vedno uporabljate različne analize trga, po katerih lahko trgujete. Mi smo izbrali zlato.

Foto: Fortrade | Foto: Lyxor Foto: Fortrade Foto: Lyxor

4. Trgovanje

Zdaj je čas za trgovanje in služenje. Če mislimo, da bo cena zlata rasla, vstopimo v nakup s klikom na gumb BUY, če mislimo, da bo cena zlata padla, pa vstopimo v prodajo s klikom na gumb SELL. Kar je treba poudariti, je to, da ne trgujemo s fizičnim zlatom, ampak z njegovo ceno. Tako lahko zaslužimo takrat, ko cena raste, in tudi takrat, ko cena pada, in sicer preprosto z izborom nakupne ali prodajne možnosti. Če je trenutna cena zlata na primer 1.235 dolarjev za unčo, mi pa mislimo ali imamo informacijo, da bo cena zlata skočila na 1.236 dolarjev, vstopimo v nakup. Ko cena doseže 1.236 dolarjev, zaslužimo s to spremembo cene. Podobno, če mislimo ali imamo informacijo, da bo cena zlata padla na 1.234 dolarjev, vstopimo v prodajo, ko cena pade na 1.234 dolarjev, pa zaslužimo s to spremembo cene. Kar zadeva znesek, s katerim trgujemo, ga prilagajamo višini svojih sredstev. S 50 evri, ki smo jih dobili, je minimalen znesek v velikosti 0,01 lota.

Foto: Fortrade | Foto: Lyxor Foto: Fortrade Foto: Lyxor

5. Določanje zaslužka in preprečevanje izgube

Na predhodni sliki lahko pod poljem Amount opazite gumb Set S/L T/P. S klikom na ta gumb določamo, koliko denarja smo pripravljeni tvegati in koliko želimo zaslužiti pri posamezni transakciji. S/L je okrajšava za Stop Loss oz. Zaustavi izgubo (Z/I),T/P pa okrajšava za Take Profit oz. Vzemi dobiček (V/D). Če vstopimo v nakup v zlatu, bomo S/L postavili pod trenutno ceno, na ceno, do katere smo pripravljeni tvegati, s čimer bomo omejili mogočo večjo izgubo. T/P bomo postavili nad trenutno ceno, pri ceni, do katere mislimo, da bo zlato zraslo, ali na ceno, pri kateri smo zadovoljni z ustvarjenim dobičkom. Ko smo to postavili, se lahko sprostimo, saj po tem sistem vse dela samodejno – če se cena obrne proti nam, torej v našem primeru začne padati, bo sistem samodejno zaprl našo trgovino v trenutku, ko cena doseže raven postavljenega S/L, in s tem preprečil večje izgube. Če pa cena začne rasti, bo sistem samodejno zaprl našo trgovino, ko cena doseže raven postavljenega T/P, s tem pa smo ustvarili dobiček, ki smo ga vnaprej določili in ki nas zadovoljuje.

Foto: Fortrade | Foto: Lyxor Foto: Fortrade Foto: Lyxor

Ta proces lahko zlahka ponovi vsak in preveri, ali se v njem mogoče skriva novi George Soros ali Warren Buffett. Če so naša predvidevanja cene točna, smo si priskrbeli dodaten prihodek. Obstajajo tudi napredna orodja in analize, ki nam lahko pomagajo, da z večjo natančnostjo predvidimo gibanje cene, vendar o tem več kdaj drugič.

Če mislite, da bi vam ta način alternativnega služenja denarja ustrezal, in če se želite preizkusiti v trgovanju na svetovni borzi, registrirajte račun tukaj in vzemite brezplačnih 50 evrov za trgovanje.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakršnemkoli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršnekoli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.