Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 10. 2019,
9.44

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Borzen Karol Peter Peršolja

Sreda, 9. 10. 2019, 9.44

4 leta, 6 mesecev

Brez sprememb v Borzenu: Peršolja ostaja direktor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Karol Peter Peršolja | Foto STA

Foto: STA

Potem ko vlada septembra ni spremenila načina potrjevanja direktorja operaterja trga z elektriko Borzen, je nadzorni svet te družbe v državni lasti imenoval novega direktorja. Še en mandat ostaja na čelu družbe zdajšnji direktor Borzena Karol Peter Peršolja, ki družbo vodi od leta 2010.

Peršolja bo svoj tretji mandat začel 1. januarja 2020 in ga zaključil 31. decembra 2021. Po tem datumu bo vodenje Borzena do izteka petletnega mandata, do konca leta 2024, prevzela Valerija Štiblar. Štiblarjeva je direktorica ekonomsko-splošnega področja in je na Borzenu zaposlena že vrsto let, piše na spletnih straneh Borzena.

Vnovičen mandat so nadzorniki, ki jim predseduje Mojca Kert, Peršolji zaupali na seji prejšnji teden skladno z aktom o ustanovitvi družbe, potem ko se je iztekel avgusta objavljeni javni razpis.

Peršolja se je ob tem zahvalil za izkazano zaupanje in napovedal, da bo družbo še naprej vodil in do upokojitve deloval z vso odgovornostjo tako do energetskega trga in njegovih deležnikov kot tudi do družbenika in vseh zaposlenih.

vlada
Novice Vlada zavrnila Bratuškovo: brez sprememb statutov Elesa in Borzena

Družba Borzen je bila ustanovljena leta 2001 kot hčerinsko podjetje Elektra Slovenije. Njena osnovna dejavnost je izvajanje gospodarske javne službe operaterja trga z elektriko. Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratuškova je letos poleti predlagala, da bi po končno besedo pri potrjevanju direktorja imela vlada, česar pa ministrski zbor na seji sredi septembra ni potrdil.

Nekaj tednov prej je vlada na dopisni seji potrdila spremembo akta o ustanovitvi družbe SODO, tako da po novem soglasje k imenovanju in razrešitvi direktorja družbe daje vlada kot skupščina, s čimer si je Bratuškova prislužila očitke, da je s spremembo statuta vplivala na odprt razpis za direktorja družbe.

Aleksander Mervar
Novice Pozor, visoka napetost: komu Bratuškova očita "koruptivno delovanje"?
Boštjan Aver
Novice Kaj v državni energetiki počne nekdanji šef Vzajemne, ki je moral na sodišče?

 

Ne spreglejte