Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 12. 2015,
12.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Alpen Invest Diners Club veseli december varčevanje

Ponedeljek, 14. 12. 2015, 12.58

6 let, 7 mesecev

7 nasvetov, da vam veseli december ne osuši denarnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kako uživati v praznikih in ostati v zelenih številkah?

December je mesec, v katerem se vse vrti okoli obdarovanja, druženja in praznovanj. A s tem so lahko povezani tudi visoki stroški in marsikdo se v novo leto zbudi z rdečimi številkami na bančnem računu. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, s katerimi se lahko temu izognete. 1. Določite si najvišji znesek, ki ga boste porabili. Proračun, ki bo namenjen obdarovanju, določite že pred začetkom nakupov in se ga držite. Tako boste imeli pregled nad porabo.

2. V mesec vstopite pripravljeni. Že med letom ali vsaj od septembra naprej poslušajte svoje najbližje in hitro boste lahko razbrali njihove želje ali vsaj interese ter se tako lažje odločili za nakup pravega darila. Ravno nakupi zadnji hip so ponavadi najdražji, zato preverite razprodaje ali ponudbe prek spleta.

3. Ne varčujte z idejami. Da boste z darilom privabili nasmeh na obraz obdarovanca, ni pomembno, kako drago je bilo. Vklopite domišljijo in darila naredite sami. S tem boste pokazali, da ste si za osebo resnično vzeli čas in se potrudili narediti nekaj osebnega.

4. Z darilom prikličite lepe trenutke. Pobrskajte po pametnem telefonu in skupno fotografijo uokvirite ter podarite ljubljeni osebi ali prijatelju. Praznični čas je namenjen tudi spominom na lepe trenutke, prikličite jih s fotografijo.

5. Na zabavo z gotovino. Nasvet, namenjen predvsem mlajši populaciji. Plačevanje s kartico nam hitro zakrije pravo sliko porabe, zato je priporočljivo, da se na zabavo odpravite z gotovino, nekaj denarja pa shranite za morebitne izredne stroške. Po nekaj nazdravljanjih bo tudi morebitna izguba denarnice manjši strošek, saj preklic kartic poleg morebitnih zlorab s seboj prinese veliko drugih nevšečnosti. 6. Plačujte obročno. Darila višje vrednosti je pametno plačati s katero izmed kartic, ki omogočajo obročno plačevanje. Tako se boste z obročnim plačilom izognili visokemu znesku.

7. Varčujte vse leto. Decembrske izdatke načrtujte vnaprej in se nanje pripravite že med letom. Pomagate si lahko z aplikacijo, s katero natančno določite cilj ter čas, v katerem želite finančni cilj doseči. Ob tem si priskrbite še kartico Alpen Invest Diners Club, ki kot edina na tržišču poleg obročnega plačevanja omogoča tudi varčevanje v vzajemnih skladih.

Decembrsko druženje in obdarovanje bosta tako še lepša, saj boste v novo leto vstopili brez skrbi. Upamo, da tudi v dobri družbi, obkroženi z najbližjimi.

Ne spreglejte