SiolNET. Novice Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tisoče britanskih vojakov predebelih

2

termometer

 | Foto:
Novo poročilo britanskega ministrstva za obrambo je pokazalo na zaskrbljujoče zdravstveno stanje mnogih britanskih vojakov, ki so po svetu sicer znani po svoji zmogljivosti in učinkovitosti.

Najmanj 22.000 jih ima prekomerno telesno težo, je opozorilo ministrstvo, poroča britanski Sunday Times. Več kot 32.000 vojakov vsaj enkrat v treh letih ni opravilo osnovnega testa vzdržljivosti, ki ga morajo opraviti dvakrat letno. Tisti, ki ga ne opravijo, ga morajo ponavljati v roku sedmih dni. Več neuspehov lahko pomeni tudi razrešitev vojaka.

Moški pod starostjo 29 let morajo doseči 44 sklec v dveh minutah, čemur sledi 50 trebušnjakov v dveh minutah in tek na 2,4 kilometra v 10 minutah in pol. Ženske pa morajo narediti vsaj 21 sklec v dveh minutah, 50 trebušnjakov in preteči 2,4 kilometra v 13 minutah.

Glede na navedbe Sunday Timesa v članku pod naslovom "Predebeli za boj" tega testa med aprilom 2011 in marcem 2014 ni opravilo 29.600 moških in 2819 žensk. To je 11 odstotkov vseh vojakov, ki so v tistem obdobju služili.

Eden izmed višjih časnikov je za časopis dejal, da je to posledica "obupne" prehrane mnogih vojakov. "Medtem, ko vojaki lahko izbirajo med solato in jedmi z manj kalorijami, lahko izberejo tudi med kuhanim zajtrkom, ocvrtim krompirčkom za kosilo in večerjo ter pudingom," je pojasnil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin