Četrtek,
4. 4. 2013,
9.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Avstrija

Četrtek, 4. 4. 2013, 9.18

8 let

Avstrijski gostinec prepovedal nežnosti v restavraciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Lastnik restavracije v tirolskem Innsbrucku je naprosil goste, naj se vzdržijo nežnosti ali pa zapustijo njegov lokal.

Gostincem v času krize zagotovo ni lahko. Število gostov se zmanjšuje, potrošniki namreč gledajo na vsak evrček, če pa moraš opazovati še nežnosti nekaterih vročekrvnežev, je najbrž preveč. To si je verjetno mislil dolgoletni avstrijski gostinec Keramedin Korkmaz iz Innsbrucka, ko je na steno poleg hišnega reda v svoji restavraciji Cafe Rastaurant Insieme, nedaleč od tamkajšnje železniške postaje, nalepil obvestilo, naj se iz spoštovanja do zaposlenih in tudi tujih gostov obiskovalci njegove restavracije vzdržijo izkazovanja različnih oblik nežnosti. Protesta zaljubljenih parov že na tirolski gospodarski zbornici! Kako so se odzvali številni gostje omenjenega gostinskega lokala, za zdaj še ni jasno. Je pa znano, da je tirolska gospodarska zbornica že prejela dve pritožbi nezadovoljnih parov, ker so jih zaposleni preprosto vrgli iz lokala, gotovo zaradi preveč nežnosti. To je potrdil tudi tamkajšnji vodja oddelka za turizem in gostinstvo dr. Peter Trost.

V lokalu naj bi se dogajalo celo več kot poljubljanje... Predstavniki tamkajšnje gospodarske zbornice so že opravili informativni pogovor z omenjenim lastnikom gostinskega objekta, ki je priznal, da nima nič proti držanju za roke ali celo poljubu ob slovesu, vse drugo pa ga moti. Keramedin Korkmaz zato vztraja pri prepovedi in dodaja, da goste vedno opozori, če so preveč strastni, če pa si ne nehajo izkazovati nežnosti, jim preprosto pokaže vrata restavracije. Restavracija je namreč velika kar 500 kvadratnih metrov in zaradi zelo skrivnih kotičkov v njej naj bi se dogajale zelo različne oblike nežnosti, celo seks.

V tamkajšnji gospodarski zbornici menijo, da ni dovoljena nobena diskriminacija Gospodarska zbornica avstrijske Tirolske v odzivu na zaplet poudarja, da ima gostinec pravico prositi goste, da zapustijo lokal, če se obnašajo neprimerno, seveda pa ni dovoljena nobena diskriminacija, ki bi temeljila na etnični pripadnosti, spolu ali invalidnosti.