Sreda,
15. 6. 2016,
10.09

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Fakulteta za management

Foto: Thinkstock

Natisni članek

Fakulteta za management študij advertorial

Sreda, 15. 6. 2016, 10.09

2 meseca, 2 tedna

Ste za študij, ki človeka zdrami iz otopelosti?

Vsebino omogoča Fakulteta za management

Foto: Thinkstock

študij predavanje fakulteta | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ste z Aristotelom in Platonom "na ti"? Za aktivno ustvarjanje družbe prihodnosti je treba temeljito poznati zgodovino politične teorije.

Politika vpliva na prav vsak korak našega življenja. Če želimo res dobro razumeti vse aktivnosti in idejne koncepte, ki oblikujejo našo družbo, je študij politologije prava izbira, saj z analizo preteklih odločitev in učinkov teh odločitev lažje razsojamo o zdajšnjih aktivnostih. Sposobnost zaznave določenega družbenega problema, predvsem pa sposobnost, da prispevamo k rešitvi tega problema, sta zelo iskani veščini v številnih poklicnih okoljih.

Med študijem politike, se poglobimo v politično teorijo, filozofijo, zgodovino, pravo in tako lahko postanemo aktiven in dobro informiran državljan, ki se bo aktivno odločal na lokalni in nacionalni ravni.

Kako postati dober in spoštovan politik?

študij predavanje fakulteta | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Čeprav danes politiki večinoma ne uživajo visokega zaupanja državljanov, vseeno obstaja nekaj pravil, kako postati dober in spoštovan politik. Delo v politiki je lahko polno izzivov, pa tudi zadovoljstva, saj ima oseba v politiki več možnosti in moči, da spremeni stvari na bolje.

Med podiplomskim študijem politologije na Fakulteti za management boste Platona in Aristotela, ki veljata za utemeljitelja politične teorije, spoznali v čisto drugačni luči. Podiplomski program Politologije je zasnovan široko in temelji na študiju etike, politike in družbe. Posamezniku omogoča, da se na izzive družbe odziva kritično.

Platon in Aristotel v malem prstu: Dobro poznavanje politične teorije je nujna podlaga za popolno razumevanje političnih procesov in učinkovito analiziranje podatkov, ki jih mora politik obdelati v svojem vsakdanjem delu. Kakovostno branje zelo zahtevnih besedil in njihova interpretacija sta osnova študija politologije na Fakulteti za management.

študij predavanje fakulteta | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Komunikacija na visoki ravni: Politik mora obvladati retoriko in reševati konfliktne položaje. S študijem politologije na Fakulteti za management posameznik naredi veliko na področju komunikacijskih veščin, saj so eden od stebrov študija kreativne delavnice in vaje javnega nastopanja.

Podiramo stereotipe: Poznavanje zgodovine politične misli in vseh vidikov družbenega življenja v preteklosti je edini način, da posameznik ne podleže stereotipom in konstruktom različnih vplivnih skupin. Dober politik lahko z vrhunsko splošno razgledanostjo razmišlja kritično in se odloča samostojno. Študij politologije na Fakulteti za management študentu ponuja tudi znanja iz naravoslovja in umetnosti ter filozofije prava. Le s takšnim naborom znanja lahko posameznik razvije svoj inteligenčni potencial v korist družbe.

Vsako področje ima svojega strokovnjaka: Dober politik naj se osredotoči na določeno problematiko in naj postane strokovnjak na svojem področju. Spozna naj vse ključne akterje, ki jim lahko zaupa pri procesu odločanja in oblikovanja svoje strategije.

Magistrski študijski program Politologija je zahteven, transdisciplinaren študijski program, ki poleg temeljnih politoloških vsebin združuje širše vsebine iz družboslovja, humanistike in umetnosti. Študij poteka v obliki praktikumov, bralnih vaj in predavanj. Velik poudarek študija je na etiki in praktičnem treningu razmišljanja in argumentiranja.

Aristotel | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Študij za uspešen vstop v svet politike in gospodarstva

študij predavanje fakulteta | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Fakulteta za management Univerze na Primorskem za študijsko leto 2016/2017 razpisuje šest magistrskih študijskih programov 2. stopnje. Študij je prilagojen študentom, ki so že zaposleni, in je namenjen ambicioznim posameznikom, ki si želijo s pravim znanjem in uspešnim vodenjem prispevati k rasti gospodarstva ter se ne bojijo mednarodne konkurence.

Program Ekonomija in finance študentu omogoča razumevanje širšega gospodarskega in družbenega okolja ter globalizacijskih procesov.

Program Management trajnostnega razvoja študente opremi z znanjem in vrednotami, ki omogočajo pozitivne spremembe okolja.

Program Management daje študentu znanja in veščine za reševanje družbenih izzivov in uspešno vodenje organizacije.

Program Pravo za management daje znanja za razumevanje specifičnih vidikov prava v povezavi z ekonomijo in menedžmentom.

Program Politologija je študij politike, etike in družbe. Študentu daje znanja za razumevanje najzahtevnejših problemov preteklih časov in današnje dobe.

Program Inoviranja in podjetništva študenta nauči iskati priložnosti in integrirati nova znanja v delovni proces.

Doktorski študij Managementa pa je namenjen vsem tistim, ki želijo svoja znanja poglobiti in nadgraditi z najnovejšimi znanstvenimi dognanji s področja managementa.

Več informacij na www.fm-kp.si.