Torek,
28. 5. 2013,
18.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mobitel

Torek, 28. 5. 2013, 18.32

6 let, 7 mesecev

Z rolko po sledeh nove generacije Itak (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Telekom Slovenije je v mladostnemu slogu, značilnemu za priljubljeno blagovno znamko, v ljubljanski kavarni Brooklyn predstavil prenovljene pakete Itak in novost, multimedijsko vozlišče Itak Plejs.

Z osveženo retro podobo in v duhu novega slogana Tvoj čas, tvoja pravila je Telekom Slovenije napovedal novo obdobje in vsem uporabnikom storitev Itak ponudil še bolj prilagodljive naročniške pakete, češnja na torti pa bo storitev Itak Plejs, ki na enem mestu – ne mestu, Plejsu! – združuje video na zahtevo, spletno televizijo in internetno shrambo za multimedijske datoteke. Servis Itak Plejs poudarja mobilnost in je namenjen vsem, ki želijo do svojih vsebin dostopati vedno in povsod ter s katere koli pametne naprave.

Beseda, ki jo iščemo, je fleksibilnost Ravno ta je namreč narekovala kreacijo treh novih naročniških paketov Itak: Džabest 250 (vključuje 250 enot in je na voljo za 12 evrov na mesec), Džabest 2000 (vključuje 2.000 enot in je na voljo za 20 evrov na mesec) in Džabest 3000 (vključuje 3.000 enot in je na voljo za 26 evrov na mesec). Enote lahko itakovci poljubno porabijo za telefonske pogovore v vsa slovenska omrežja, sporočila SMS/MMS in prenos podatkov v domačem omrežju.

Ena od prednosti prenovljenih paketov je popolnoma brezplačno in časovno neomejeno komuniciranje znotraj skupnosti uporabnikov naročniških paketov Itak, mogoča pa je tudi modularna izgradnja osebnega mobilnega univerzuma z dokupom dodatnih storitev Itak.

Zberemo se na Itak Plejsu Ena od takšnih je Itak Plejs, osrednja novost današnje Telekomove predstavitve. Gre namreč za tehnološko izredno napredno multimedijsko vozlišče, ki prek preglednega in za oko prijetnega vmesnika ponuja dostop do storitev spletne televizije, videa na zahtevo in internetne shrambe v oblaku na način Dropboxa.

Čeprav je Itak Plejs še v fazi beta, je uporabnikom že na voljo več kot 10 televizijskih programov, ogled adrenalinskih posnetkov, ki jih v sodelovanju z ekstremnimi športniki zadnja leta neumorno ustvarja Red Bull, pregled sporeda za 160 TV-programov in shranjevanje, ogled ter predvajanje krajših videoposnetkov, filmov, slik, glasbe in drugih dokumentov, shranjenih v oblak.

Do storitev servisa Itak Plejs lahko uporabniki dostopajo prek osebnih računalnikov, tablic in pametnih telefonov – pogoj je seveda le nameščena ustrezna aplikacija.

Itak Plejs ne bo enak za vse – trenutno sta na voljo paketa Itak Plejs S in Itak Plejs M. V promocijskem obdobju, ki traja do konca leta 2013, bo Plejs S vsem naročnikom paketov Itak na voljo brezplačno, ponuja pa 10 gigabajtov oblačne shrambe in dostop do Red Bullovih posnetkov ter pregledovanja TV-sporeda. Plejs M vsebinam paketa S dodaja možnost spremljanja določene kvote TV-programov, do 10. junija 2013 pa bo naročnikom na voljo brezplačno. Po tem datumu bo za Plejs M veljala polovična redna cena dva evra na mesec.

Plejs za vse Pri Telekomu Slovenije menijo, da je Plejs najpomembnejša ločnica med staro in novo generacijo uporabnikov storitev Itak.

"Z blagovno znamko Itak sledimo smernicam in potrebam mlade generacije. Z novi prodajnimi paketi sledimo njihovim željam po fleksibilnosti in svobodi. Zavedamo se, da naši itakovci živijo svoje vrednote, upravljajo s svojim časom in svojim življenjem ter ustvarjajo svoja pravila. Še posebej smo ponosni, ker jim z današnjim dnem prvi lahko ponudimo tudi novo tehnološko napredno storitev Itak Plejs, ki je plod slovenskega znanja. Prav Itak Plejs mladim omogoča še več svobode in mobilnosti, saj lahko do svojih vsebin dostopajo vedno in povsod," je svoje občutke o novostih na današnji predstavitvi strnil mag. Simon Furlan, direktor Sektorja za marketing v Telekomu Slovenije.