Ponedeljek,
9. 5. 2011,
12.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sony zaščita kraja

Ponedeljek, 9. 5. 2011, 12.09

8 let, 5 mesecev

Sony: umik podatkov in brezplačna zaščita

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Po tem, ko so hekerji vdrli v mrežo PlayStation, se je Sony odločil, da bo ameriškim uporabnikom ponudil letno brezplačno zaščito pred krajo identitete in umaknil ukradene objavljene podatke.

Ob vdoru v mrežo PlayStation Network so hekerji ukradli osebne podatke več kot 100 milijonov uporabnikov, s tem pa tudi uporabniška gesla. Kot opravičilo je Sony napovedal, da bo ameriškim uporabnikom ponudil letno brezplačno uporabo zaščite pred krajo identitete v obliki zavarovanja v višini milijon dolarjev na uporabnika. Spletna stran CVG poroča, da naj bi Sony uporabnikom ponudil dve brezplačni igrici PlayStation 3 v zameno za čas, ko je bil odstranjen s svetovnega spleta.

Možnost ponovnih vdorov odložila zagon Pri Sonyju so se odločili tudi za umik osebnih podatkov več kot 2.500 ljudi, ki so jih ukradli hekerji in objavili na internetu. Mreža PlayStation Network je s svetovnega spleta odstranjena že več kot dva tedna. Pri Sonyju so napovedali zagon PlayStation Networka v enem tednu, vendar pa so se odločili za odložitev zagona. Razlog za to naj bi bilo po poročanju številnih spletnih strani sumničenje o ponovnih vdorih v njihovo mrežo.