Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 8. 2013,
11.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

iPhone Apple

Ponedeljek, 12. 8. 2013, 11.40

8 let

Novi iPhone že trka na vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sodeč po pisanju tujih medijev naj bi Apple na velikem predstavitvenem dogodku 10. septembra odgrnil zaveso in predstavil svoj novi telefon, iPhone 5S.

Poletje se počasi umirja, ozračje ohlaja, novice o novem iPhonu pa so vedno bolj vroče. O skorajšnjem morebitnem prihodu novega modela je prva poročala spletna stran AllThingsD, ki sicer velja za kredibilen vir informacij, vseeno pa gre napoved vzeti s kančkom rezerve, saj za Apple velja, da nič ni stoodstotno, dokler se to res ne zgodi. Če bodo govorice obveljale, potem bi se dogodek zgodil natanko eno leto po predstavitvi prejšnjega modela, nekatera ugibanja pa namigujejo, da naj bi podjetje iz Cupertina predstavilo celo več izdelkov.

Pogledati je treba v srce Sveži model naj bi se oblikovno držal smernic predhodnika, torej elegantnost in minimalizem na vrhuncu, več posodobitev pa ga čaka v drobovju. Znano je, da bo na njem tekel operacijski sistem iOS 7, ki bo glede na prejšnje različice pošteno prevetren, pričakovati pa gre še hitrejši procesor, izboljšano baterijo in 13-megatočkovni fotoaparat z dvojno bliskavico LED in sposobnostjo zajemanja počasnih posnetkov pri 120 slikah na sekundo.

Vgrajen naj bi imel tudi čitalnik prstnih odtisov, ki bi lahko služil predvsem kot dobro varovalo pred nezaželenimi vdori v telefon, govori pa se tudi o odpornejšem in večjem, 4,3-palčnem zaslonu. Pojavljajo se tudi ugibanja, da naj bi Apple dokončno popustil pod pritiskom javnosti in svoj novi iPhone oplemenitil s tehnologijo NFC.

Jabolko v vsakem žepu V zadnjih mesecih je bilo na medmrežju precej govora tudi o prihodu in specifikacijah cenejše različice iPhona. Glede na to, da bi se na Applovi prireditvi javnosti lahko predstavilo več izdelkov, je povsem mogoče, da bo eden izmed njih tudi iPhone 5C. Ta naj bi se cenovno uvrščal v srednji razred, raznobarvna ohišja bodo izdelana iz plastike, strojna oprema pa naj bi bila vsaj na ravni iPhona 4S.

Z omenjenim telefonom bi Apple vstopil na plebejsko tržnico in tako vsaj nekoliko opustil svojo filozofijo elitnosti, v teoriji pa bi to za njih lahko pomenilo še več dobička, saj bi zajeli populacijo, ki je do zdaj niso obvladovali.

Težek boj za prestol Težko pričakovana nova generacija iPhona bi lahko znova utrdila položaj Appla na trgu pametnih telefonov, na katerem si vse večji kos pogače trgajo cenejše (in v mnogo pogledih močnejše) androidne naprave azijskih tehnoloških mogotcev, med katerimi prevladuje Samsung. Jesen bo nedvomno zanimiva.

Ne spreglejte