Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
26. 8. 2016,
19.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,30

1

Natisni članek

Matic Tomšič

Petek, 26. 8. 2016, 19.33

6 let, 6 mesecev

Neuničljivi milijarder (znova) ušel smrti

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,30

1

Britanski velepodjetnik Richard Branson, oče blagovne znamke Virgin, je imel bolečo kolesarsko nesrečo, pred najhujšim pa ga je tako kot pred tremi leti dirkača formule 1 Michaela Schumaherja, ki se je ponesrečil na smučeh, rešila čelada.

Richard Branson je med nočnim kolesarjenjem po hribu navzdol spregledal ležečega policaja, poletel prek krmila svojega kolesa in z glavo treščil ob tla. Zlomil si je ličnico in si huje poškodoval koleno, po telesu pa ima več udarnin in ureznin, je Britanec opisal na svojem blogu na spletni strani Virgin.com. 

Kdo je Richard Branson?

66-letni Richard Branson je britanski poslovnež, humanitarec in vlagatelj. Znan je kot ustanovitelj svetovno znane blagovne znamke Virgin, pod katero danes v okviru gospodarske družbe Virgin Group deluje več kot štiristo različnih podjetij.

S poslovnimi uspehi na številnih področjih, zaradi česar je bil marsikomu trn v peti, je postal eden najbogatejših ljudi na svetu. Forbes njegovo premoženje trenutno ocenjuje na 4,54 milijarde evrov.

Vsestranski Branson je imel velike ambicije tudi zunaj poslovnih krogov. Postavil oziroma poskusil je postaviti kar nekaj ekstremnih svetovnih rekordov, ki so ga nekajkrat skoraj stali življenja. Že nekaj časa obljublja tudi, da bo pionir turističnega potovanja v vesolje.

"Res sem mislil, da bom umrl. Med padcem s kolesa se mi je življenje odvrtelo pred očmi," je zapisal Richard Branson. Njegovo kolo je povsem uničeno, med padcem je zletelo s ceste in v globino pečine ob njej. 

"Po padcu nisem mogel verjeti, da sem živ in da celo nisem paraliziran. Veliko srečo sem imel, da sem nosil čelado, pa čeprav je večino udarca ob cesto absorbirala moja ličnica." | Foto: "Po padcu nisem mogel verjeti, da sem živ in da celo nisem paraliziran. Veliko srečo sem imel, da sem nosil čelado, pa čeprav je večino udarca ob cesto absorbirala moja ličnica."

Branson se je na Twitterju v svojem slogu že pošalil, da je njegova največja skrb ob polomljenem obrazu, številnih praskah in modricah ter natrganih kolenskih ligamentih to, da mora čaj zdaj srebati po slamici:

Richard Branson se je na Britanskih Deviških otokih s kolesarjenjem sicer pripravljal na ekstremni triatlonu podoben dogodek Strive Challenge 2016, ki ga organizira njegovo podjetje Virgin. 

Virgin Strive Challenge 2016 je ekstremni športni dogodek, ki zajema kolesarjenje od vznožja gore Matterhorn v Švici do skrajnega juga Italije, plavanje do Sicilije, ponovno kolesarjenje do vznožja ognjenika Etna (na fotografiji) in nato še tek na vrh ognjenika. | Foto: Virgin Strive Challenge 2016 je ekstremni športni dogodek, ki zajema kolesarjenje od vznožja gore Matterhorn v Švici do skrajnega juga Italije, plavanje do Sicilije, ponovno kolesarjenje do vznožja ognjenika Etna (na fotografiji) in nato še tek na vrh ognjenika.

Branson ni magnet za težave, temveč jih išče sam

66-letni ustanovitelj blagovne znamke Virgin je znan po tem, da rad hodi in vozi po robu. Njegovo bogastvo, po podatkih Forbesa je trenutno "težak" 4,54 milijarde evrov, mu je omogočilo, da se je lotil več ekstremnih podvigov in postavil več svetovnih rekordov. 

Leta 1991 je Branson v rekordnem času z balonom prečkal Tihi ocean na relaciji med Japonsko in arktičnim delom Kanade. | Foto: Leta 1991 je Branson v rekordnem času z balonom prečkal Tihi ocean na relaciji med Japonsko in arktičnim delom Kanade.

Leta 2004 je Richard Branson postavil tudi svetovni rekord za najhitrejše prečkanje Rokavskega preliva, morske ožine med južno obalo Velike Britanije in severno obalo Francije, v amfibijskem vozilu. | Foto: Leta 2004 je Richard Branson postavil tudi svetovni rekord za najhitrejše prečkanje Rokavskega preliva, morske ožine med južno obalo Velike Britanije in severno obalo Francije, v amfibijskem vozilu.

Leta 1985 se je med prvim poskusom prečkanja Atlantika v rekordnem času prevrnil njegov čoln, Bransona in njegovo posadko so iz razburkanega morja komaj rešili s helikopterjem. 

Manj kot dve leti pozneje je ekstremni podvig znova končal v atlantskih valovih, tokrat je mednje padel z balonom na vroč zrak.

Leta 1998 so balonarja milijarderja takole reševali iz Tihega oceana. | Foto: Leta 1998 so balonarja milijarderja takole reševali iz Tihega oceana.

Februarja letos ga je med plavanjem na Kajmanskih otokih napadel in pogrizel morski pes ...

... kmalu zatem pa so se nanj sesula še steklena vrata.

Ne spreglejte